Now Playing voor de Pixel 2 laat nu de geschiedenis van herkende nummers zien

Now Playing voor de Pixel 2 laat nu de geschiedenis van herkende nummers zien

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Now Playing

Now Playing is een alternatief van Google voor de populaire dienst Shazam, maar Now Playing werkt op een net iets andere manier. Je kan de functie vanuit de instellingen van je Pixel 2-toestel activeren en vervolgens draait de dienst op de achtergrond en kan hij nummers herkennen. Je krijg in een melding in je notificatiebalk te zien welk nummer nu wordt afgespeeld.

Het duurt slechts enkele seconden om een nummer te herkennen, en het identificeren gebeurt offline door een database van duizenden nummers te bekijken. Een belangrijke functie die voorlopig nog ontbrak aan Now Playing - en die Shazam bijvoorbeeld wel heeft - is de mogelijkheid om een lijst op te vragen van nummers die werden geïdentificeerd. Op de Pixel 3 kon je je geschiedenis van Now Playing al opvragen, maar nu wordt het dus ook uitgerold naar de Pixel 2. Er waren wel third-party apps zoals Now Playing List die een geschiedenis voor je samenstelden, maar die zullen nu dus overbodig worden. Verder kan je ook het huidige nummer aantikken om er via Google Zoeken meer informatie over te krijgen.

Screenshot van 'Now Playing' op de Pixel 3

Now Playing Geschiedenis op de Pixel 3

Geschiedenis

Het is natuurlijk maar de vraag waarom dergelijke functionaliteit niet vanaf dag één in Now Playing aanwezig was. Een van de voordelen van muzieknummers herkennen is Shazam is dat je achteraf een lijst kan bekijken van alle nummers die je goed vond, om ze vervolgens in een paar seconden toe te voegen aan bijvoorbeeld Spotify of om een muziekvideo te bekijken.

Google wil nu zo'n geschiedenisoptie toevoegen, en dat zal gebeuren via een serverupdate die geleidelijk wordt uitgerold. Je moet alleen zorgen dat je over een Pixel 2 beschikt en de laatste versie van Pixel Ambient Services. De laatste versie kan je downloaden via een apk'tje op APK Mirror. Daarna moet je zorgen dat Now Playing is ingeschakeld is. Open de instellingen, Geluid, Now Playing en schakel 'weergeven op vergrendelingsscherm' in. Onder de optie Now Playing Geschiedenis krijg je een lijst van alle nummers te zien die je telefoon heeft herkend.

Google Pixel 2 XL

Via: XDA Developers

Now Playing List

Now Playing List

De Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL beschikken beide over een aantal interessante functies, waaronder 'Now Playing'. Deze functie op ..
Shazam

Shazam

Shazam herkent voor jou welk nummer nu gespeeld wordt. Handig voor wanneer je ergens een liedje hoort en denkt: van wie is dat ook alweer? Ook handig om muziek aan t ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk