Deze 'Now Playing'-functie van de Pixel 3 komt ook naar de Pixel 2

Deze 'Now Playing'-functie van de Pixel 3 komt ook naar de Pixel 2

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

'Now Playing'

De functie 'Now Playing' werd geïntroduceerd op de Google Pixel 2 en herkent muzieknummers die in de omgeving worden afgespeeld. De naam van het nummer en de artiest dat op dat moment wordt afgespeeld worden vervolgens op het lockscreen van de Pixel weergegeven. Wat ontbreekt is een geschiedenis van herkende muzieknummers. De nieuwe Google Pixel 3 en Pixel 3 XL hebben deze mogelijkheid wel en gebruikers van de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL kunnen deze geschiedenis-functie binnenkort ook verwachten. Dat blijkt uit een help-pagina voor de Pixel 2. Hier wordt vermeld dat de Now Playing-geschiedenis in de instelling van de Pixel 2 te zien is.

De functie is nog niet beschikbaar op de Pixel 2-toestellen op de redactie maar de toevoeging staat wel op de planning. Helaas is nog nog niet bekend wanneer de update naar de Pixel 2 wordt uitgerold.

Screenshot van 'Now Playing' op de Pixel 3

Now Playing werkt ook offline en kan meer dan 10.000 liedjes herkennen. De database die dit doet neemt minder dan 500MB van het opslaggeheugen op je smartphone in en is gebaseerd op de regio waar je woont. Google zal deze wekelijks via wifi bijwerken met nieuwe en populaire muziek vanuit Google Play Music.

Alternatieven

Om de wachttijd enigszins dragelijk te maken zijn er gelukkig alternatieven die de geschiedenis van herkende muzieknummers kunnen simuleren. Dit kan via een omweg in combinatie met de app Shazam. Er is ook een app die hetzelfde doet. Hoe dat precies werkt, lees je in dit artikel.

Via: Android Police

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk