Nova Launcher brengt eindelijk adaptive icons in bèta

Nova Launcher brengt eindelijk adaptive icons in bèta

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Adaptive icons

Sinds Android 7.1 Nougat kunnen ontwikkelaars ronde icoontjes definiëren naast hun normale icoontjes. In Android Oreo gaat Google nog weer een stap verder met adaptive icons, aanpasbare icoontjes. Daarbij geven ontwikkelaars een voorgrond en een achtergrond op. Deze achtergrond kan dan worden aangepast door de grafische schil of homescherm-app van de gebruiker.

Doordat de voor- en achtergrond los van elkaar staan, is het mogelijk om animaties toe te voegen, bijvoorbeeld bij het schakelen van een homescherm, maar ook bij het laden van extra app-snelkoppelingen.

Deze functie is nu dus ook toegevoegd aan Nova Launcher in de nieuwste bèta. Concreet gezien betekent dit, dat als apps het ondersteunen, je verschillende vormen icoontjes kunt instellen via de settings van Nova Launcher.

Werkt deze animatie niet, check dan deze link

Om deze nieuwe manier van icoontjes weergeven te gebruiken is wel minimaal Android Lollipop benodigd en zien we dit terug in Nova Launcher 5.5 bèta. Een testversie van de concurrerende homeschermvervanger Action Launcher kreeg vorige week ook ondersteuning voor adaptive icons, maar daar werkt de functie pas vanaf Android 8.0 Oreo.

Nova Launcher bèta

In de bèta-versie van Nova Launcher zien we vaak nieuwe functies terugkomen die geruime tijd later pas te zien zijn in de stabiele versie. Om hieraan deel te nemen, dien je je aan te melden via deze link, waarna je toegang zult krijgen tot de nieuwste bèta van Nova Launcher. Deze kan vervolgens gewoon uit de Play Store gedownload worden en ook de updates zullen via de app-winkel van Google op het toestel geïnstalleerd worden.

Via: Google+

Nova Launcher

Nova Launcher

Nova Launcher is één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en ove ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk