Nothing verkoopt bijna één miljoen producten, is dit veel?

Nothing verkoopt bijna één miljoen producten, is dit veel?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Nothing heeft in een persbericht en in een gesprek met Androidworld enkele verkoopcijfers gedeeld. Op dit moment heeft het bedrijf bijna één miljoen producten verkocht. Het gaat hierbij om de verkoop van de Nothing Ear (1)-oortjes en de Nothing Phone (1). Wat weten we nog meer? En hoeveel keer is de Phone (1) verkocht?

Bijna één miljoen

In een persbericht geeft Nothing aan bijna één miljoen producten te hebben verkocht. Carl Pei zegt er in dit bericht het volgende over: ''Nu we op het punt staan de één miljoen verkochte producten wereldwijd te overschrijden, kan ik niet wachten tot men ons derde product, Ear (stick), in handen krijgt. Het product biedt comfort en brengt tegelijkertijd onze meest geavanceerde geluidservaring tot nu toe. Het bijzondere design van de case is geïnspireerd op de vorm van een lipstick en heeft een unieke, maar functionele draaiopening.''

Onder de één miljoen producten waar Carl Pei het over heeft vallen de Nothing Ear (1) en de Nothing Phone (1). Dit zijn de oordopjes en de smartphone van het merk. De nieuwe Ear (stick) horen hier uiteraard nog niet bij. In een gesprek met Androidworld gaf het bedrijf verder aan dat de Nothing Phone (1) op dit moment zo’n 500.000 keer over de toonbank is gegaan. Hierbij gaat het om de wereldwijde verkoop, Amerika niet meegerekend. Nothing kon nog niet aangeven hoeveel smartphones het in Nederland had verkocht, het bedrijf geeft wel aan dat Nederland op dit gebied een van de beste markten van het merk is. Ook Japan en thuisland Engeland werden genoemd. Nothing gaf aan dat ze de verkoopcijfers van Nederland nog met ons zullen delen.

Nothing verkoopt bijna één miljoen producten, is dit veel?

Is het veel?

Nu zeggen cijfers niet veel als je ze niet. Daarom noemen we hier nu even de verkoopcijfers van Sony en Samsung om te vergelijken. Let wel, het gaat hier om smartphonefabrikanten die al langer op de markt zijn en die meerdere smartphones verkopen. Het gaat om verkoopcijfers over een heel jaar genomen, de Nothing Phone (1) ligt zo’n half jaar op de markt.

Als we eerst kijken naar Sony dan verkoopt deze Japanse fabrikant op dit moment zo’n drie miljoen smartphones per jaar. Hiermee heeft het bedrijf een marktaandeel van nog geen procent. Samsung, de grootste smartphonefabrikant ter wereld, verkocht vorig jaar zo’n 270 miljoen smartphones. Met de 500.000 smartphones die Nothing wereldwijd verkocht heeft, heeft het bedrijf op dit moment dus een nihil marktaandeel. Dit is enerzijds niet gek, Nothing bestaat nog niet heel lang en de Phone (1) is de eerste smartphone van de fabrikant.

Gerelateerde artikelen

Nothing Phone (1)

De Nothing Phone (1) werd mei dit jaar met veel bombarie aangekondigd. Het meest opvallende aan de smartphone is de deels transparante achterkant met hierin meer dan 300 lichtjes. Daarnaast kenmerkt het toestel zich door een schone Android-ervaring, een luxe design en een erg goede algehele gebruikservaring. Je leest er meer over in de review.

Wat vind jij van de producten van Nothing? En heb jij één van de producten? We zijn benieuwd, dus laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Nothing Phone (1) kopen
Nothing Phone (1) kopen
Nothing Phone (1) kopen

Nothing Phone (1) kopen

De Phone (1) is een midrange smartphone met vrij sterke specificaties en een opvallend design. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 778G+-chipset en wordt hierbij ondersteund door 8 of 12 GB aan RAM.

€ 499

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk