'Nothing' van Carl Pei koopt failliete smartphonemaker Essential

'Nothing' van Carl Pei koopt failliete smartphonemaker Essential

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nothing, het nieuwe techbedrijf van Carl Pei, heeft de failliete smartphonemaker Essential gekocht. Het is nog niet bekend of het bedrijf enkel de patenten en merknaam heeft overgenomen of ook de medewerkers.

Essential-overname

Carl Pei, de medeoprichter van OnePlus kondigde vorig jaar zijn vertrek aan bij het merk, en begin dit jaar stelde hij zijn eigen techbedrijf voor: 'Nothing'. Pei maakte bekend dat Nothing dit jaar draadloze oortjes uitbrengt en dat andere producten later volgen, en het lijkt erop dat Nothings plannen steeds meer vorm krijgen.

Volgens 9To5Google heeft het jonge bedrijf de smartphonemaker Essential overgenomen, dat staat te lezen in patenten uit het Verenigd Koninkrijk. Zowel Essential als Nothing hebben nog geen nieuws naar buiten gebracht over de overname, en voorlopig ontbreken dan ook nog alle details. We weten dat Pei nu de merknaam en het logo van de failliete smartphonemaker in handen heeft, maar het is niet duidelijk of een deel van de Essential-medewerkers ook naar Nothing overgaan.

'Nothing' van Carl Pei koopt failliete smartphonemaker Essential

Renders van de Essential Phone PH-2 en Ph-3 die niet zijn uitgebracht

'Nothing Essential'

Essential, het voormalige bedrijf van Android-oprichter Andy Rubin gooide ongeveer een jaar geleden de handdoek in de ring. Het bedrijf vond geen nieuwe investeerders om nieuwe producten leven in te blazen en dat heeft veel te maken met beschuldigingen rond seksueel wangedrag die naar Rubin gericht waren. We kregen vorig jaar nog conceptrenders te zien van de Essential Phone PH-2 en PH-3 die er nooit gekomen zijn.

Gerelateerde artikelen

Voorlopig blijft het wachten tot Nothing meer nieuws naar buiten brengt over zijn plannen. Er wordt gespeculeerd dat Nothing veelal uit is op de intellectuele eigendom van Essential, maar mogelijk wil het bedrijf ook telefoons uitbrengen onder de merknaam. Dat zijn dus 'Nothing Essential'-telefoons. Wat denk jij dat Nothing van plan is? Helemaal niets? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk