Carl Pei onthult: Nothing Phone (2) komt in 2023, dit weten we

Carl Pei onthult: Nothing Phone (2) komt in 2023, dit weten we

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De CEO van Nothing heeft aangeven dat het bedrijf dit jaar nog met een nieuwe premium smartphone komt. De telefoon wordt de opvolger van de Phone (1) en zal voornamelijk op het gebied van software een grote stap moeten zetten.

Premium voor toegankelijke prijs

Het Engelse techbedrijf Nothing introduceerde vorig jaar zijn eerste smartphone. De Phone (1) richt zich onder andere op het design en moet qua gebruikservaring een premium gevoel geven voor een toegankelijke prijs. Dit doet het toestel bijvoorbeeld met zijn luxe behuizing van glas en aluminium en de bijzondere transparante achterkant met hierin 900 LED-lichtjes. In mijn review zei ik onder ander het volgende over de Phone (1):

Met zijn opvallende, fraaie en luxe design, uitstekende accuduur, kale software, prima prestaties en degelijke camera’s scoort het toestel dan ook een zeer ruime voldoende. Ik heb daarbij echt het gevoel, los van de camera en de nu nog kleine foutjes in de software, dat ik een high-end smartphone in mijn broekzak heb zitten. 

Gerelateerde artikelen

Fouten in de software

Zoals je hierboven kunt lezen, was ik in mijn review nog niet helemaal te spreken over de software van de Phone (1). Ondanks het feit dat Nothing gebruik maakt van een fijne schone Android-schil zaten - en zitten - er nog altijd foutjes in de software.

Voor sommige bugs is er een oplossing gekomen, maar lang niet voor elk probleem. Verreweg de meest irritante fout die we zelf ondervinden, is het opslaan en maken van foto's. Zodra je digitaal inzoomt, wil de Phone (1) soms geen foto maken en het gebeurt ook regelmatig dat het toestel een gemaakte foto niet heeft opgeslagen.

Carl Pei onthult: Nothing Phone (2) komt in 2023, dit weten we

Phone (2) komt met oplossingen

Volgens Carl Pei, CEO en medeoprichter van Nothing, gaat de Phone (2) op het gebied van software grote stappen zetten. Hij zegt daar tegenover Inverse onder andere het volgende over:

"Toen we met de Phone (1) begonnen, hadden we ongeveer maar vijf ingenieurs in ons mobiele team. Veel van het werk moest door andere bedrijven worden gedaan. Op dit moment bestaat ons softwareteam uit bijna 100 mensen en ik heb veel mensen binnengehaald met wie ik eerder in mijn vorige leven werkte."

De Phone (2) moet dit jaar nog verschijnen en hij zou hoogwaardiger zijn dan zijn voorganger. Carl Pei maakt niet duidelijk in welk opzicht dat zal zijn. "We ontwikkelen een smartphone die meer premium is dan de Nothing Phone (1) en software zal een belangrijke focus voor ons zijn." Zodra we meer weten over de Nothing Phone (2), dan delen we dit natuurlijk op onze website en in onze app.

Wat vind jij van de Phone (1)? En wat hoop je te zien in de Phone (2)? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Nothing Phone (1) kopen
Nothing Phone (1) kopen
Nothing Phone (1) kopen

Nothing Phone (1) kopen

De Phone (1) is een midrange smartphone met vrij sterke specificaties en een opvallend design. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 778G+-chipset en wordt hierbij ondersteund door 8 of 12 GB aan RAM.

€ 499

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk