Nothing Phone (1) heeft meer dan 900 led-lichtjes op de achterkant

Nothing Phone (1) heeft meer dan 900 led-lichtjes op de achterkant

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

In een video van de bekende Youtuber MKBHD krijgen we de voor-en achterkant van de Nothing Phone (1) te zien, en hierin zien we iets unieks. In de achterkant van de Nothing Phone (1) zitten namelijk meer dan 900 led-lichtjes verwerkt die een uniek patroon vormen. Maar bieden deze led-lichtjes, naast het geven van een uniek en bijzonder design, meer functionaliteiten?

Nothing Phone (1)

De Nothing Phone (1) is een aankomende smartphone van het relatief nieuwe merk 'Nothing'. Een bedrijf die we onder andere kennen van de Nothing Ear (1). Op 23 maart kondigde Carl Pei, de eigenaar van Nothing en één van de oprichters van OnePlus, namelijk aan een nieuwe telefoon op de markt te willen brengen. Er zijn al meerdere beelden en specificaties van het toestel opgedoken. Daarover lees je meer in dit artikel en in artikelen hieronder.

Naast deze beelden zien we de Nothing Phone (1) nu verschijnen in een video van MKBHD (Marques Brownlee). In deze video mag hij alleen de voor-en achterkant van het toestel laten zien. Waarschijnlijk een marketingtruc van Nothing waarin Marques, een kanaal met een heel groot bereik, alleen een klein onderdeel van de smartphone mag laten zien. Dit levert Nothing meer bekendheid op, en Marques veel kijkers omdat hij de enige is die de Nothing Phone (1) op deze manier al kan én mag laten zien. In de beelden kunnen we wel zien dat de eerdere renders van het toestel bevestigd worden. Ook geeft Marques ons een uniek inzicht in de meest bijzondere 'functie' van het toestel, de led-verlichting op de achterkant van de smartphone.

Gerelateerde artikelen

Lichtshow op de achterkant

Zoals hierboven al genoemd zitten er in de achterkant van de Nothing Phone (1) 900 led-lichtjes verwerkt. Deze zitten onder andere rondom de camera en rondom de plek waar je de telefoon draadloos kunt opladen. Naast het feit dat dit de telefoon een geheel eigen gezicht geeft, zitten er ook functies aan verbonden. Zo kun je instellen dat de lichtjes gaan branden als je een notificatie ontvangt, kunnen ze dienen als extra lichtbron bij foto's en de verlichting kan de status van het toestel aangeven als deze oplaadt. Bij deze laatste krijg je weergegeven in hoeverre het toestel is opgeladen. Hoe voller de ledstrip, des te voller de telefoon.

Al deze functies worden gecombineerd in de Glyph-interface. In deze interface kun je de functies in- of uitschakelen, aanpassen en instellen naar jouw wensen. Een andere functie van de led-verlichting is overigens dat je deze kunt laten meebewegen met een ringtone. In de video van MKBHD zie je hier meer over. De video vind je hieronder. De Nothing Phone (1) moet op 12 juli aangekondigd worden, onze bevindingen zie én lees je dan natuurlijk in een preview, review en/of door middel van andere content op Androidworld.

Wat vind jij van de led-verlichting van de Nothing Phone (1)? Vind je het een toffe nieuwe functie of eerder een gimmick? Laat het weten in de reacties onder dit artikel. We zijn erg benieuwd!

Nothing Phone (1) heeft meer dan 900 led-lichtjes op de achterkant

Beelden afkomstig van MKBHD

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk