Nothing maakt Apple boos, maar zegt wel sorry

Nothing maakt Apple boos, maar zegt wel sorry

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

De mensen op het kantoor van de Engelse fabrikant Nothing hebben de afgelopen tijd hard gewerkt. In de afgelopen weken komen ze namelijk met een spervuur aan nieuwe functies, producten en ander nieuws. Zo brengt het de goedkope Watch Pro en Buds Pro uit in Nederland en België én komt het met de dienst Nothing Chats welke comptabiliteit biedt met iMessage.

Nieuwe merk van Nothing

Zo'n vier maanden geleden kondigde Nothing aan te starten met een nieuw merk genaamd CMF by Nothing. Dit merk zal als los onderdeel bestaan inclusief eigen team, het zal daarentegen wel veel gemeen hebben met Nothing. Beide teams zullen bijvoorbeeld intern samenwerken en zich gaan richten op premium materialen en design.

Nothing zal zich daarbij gaan inzetten voor de midrange tot premium markt, CMF by Nothing wil de premium designs toegankelijker maken voor een grotere groep consumenten. Met andere woorden, CMF by Nothing gaat goedkopere producten op de markt brengen. In september kondigde het merk zijn eerste drie producten aan: de Watch Pro, Buds Pro en een 65W oplader.

Gerelateerde artikelen

Watch Pro en Buds Pro naar de Lage Landen

Toen bovenstaande producten aangekondigd werden was het nog niet bekend of deze ook naar Nederland en België zouden komen. Nu weten we echter dat dit het geval gaat zijn. De Watch Pro en Buds Pro zijn vanaf november te bestellen en worden in december geleverd. Ze worden officieel alleen via Amazon verkocht.

Veel nieuws over Nothing

Nothing Chats

Daarnaast introduceert Nothing een chatdienst genaamd Nothing Chats. Deze dienst wordt compatibel met iMessage van Apple inclusief de blauwe bubbels. In een persbericht zegt Nothing dat zij hiermee het eerste bedrijf zijn ''dat een oplossing biedt voor een van de grootste frustraties tussen Android en iOS-gebruikers''.

Nothing Chats zorgt er namelijk voor dat het voor gebruikers van de Nothing Phone (2) mogelijk wordt om berichten naar iPhone-toestellen te versturen met iMessage inclusief end-to-end encryptie. Voor Android-smartphones is dit nu niet mogelijk. Android- en iMessage-gebruikers kunnen alleen met elkaar chatten door middel van sms. Degene die een iPhone gebruikt ziet dan een groene bubbel waardoor ze zien dat jij een Android-gebruiker bent. Bovendien missen Android-gebruikers dan heel veel functionaliteiten die iPhone-gebruikers wel hebben. Veel van deze functies komen in Nothing Chats wel beschikbaar. Hiervoor werkt het bedrijf samen met Sunbirds. Dit is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van platformonafhankelijke chatdiensten.

Apple wordt boos?

Apple is de dominante markleider van smartphones in de Verenigde Staten en veel mensen gebruiken daarom iMessage. Nothing heeft al vaker uitgesproken veel inspiratie uit Apple te halen. Nothing Chats is een manier om de overstap van iPhone-gebruikers naar Nothing-smartphones gemakkelijker te maken en de kloof tussen iOS en Android steeds verder te dichten.

Volgens de CEO van Nothing, Carl Pei, kan Apple wel eens boos op het bedrijf gaan worden. In onderstaande video vertelt hij hier meer over, ook geeft hij meer uitleg over Nothing Chats en de functionaliteiten hierin.

Wordt de video niet getoond? Bekijk hem dan via deze link.

Beschikbaarheid 

Nothing Chats is vanaf 17 november te downloaden in de Google Play Store en werkt op dat moment alleen nog op de Phone (2). Het wordt onder andere beschikbaar in Europese Unie (dus ook in Nederland en België), het Verenigd Konikrijk, Canada en de Verenigde Staten.

Nothing Phone (2) kopen
Nothing Phone (2) kopen
Nothing Phone (2) kopen

Nothing Phone (2) kopen

Nothing is het nieuwe telefoonmerk dat probeert de smartphone-wereld op z’n kop te zetten met innovatieve en award-winning design smartphones.

Vanaf 699 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk