Nothing lanceert niets in juni, lancering Ear 1-oortjes is vertraagd

Nothing lanceert niets in juni, lancering Ear 1-oortjes is vertraagd

Nothing was voornemens om in juni zijn eerste product te lanceren, de Nothing Ear 1. Met het einde van juni in zicht, geeft Nothing-oprichter Carl Pei toe ‘niets te hebben om te laten zien’. Pei zegt dat de lancering van de draadloze oortjes is vertraagd en deze zomer alsnog moet plaatsvinden.

Nothing Ear 1

Nothing maakte in februari bekend nog deze zomer zijn eigen draadloze oortjes te willen lanceren, het eerste product van het Nothing-ecosysteem. Met deze volledig draadloze oortjes, die de naam Nothing Ear 1 dragen, gaat het bedrijf van Carl Pei – oud medeoprichter van OnePlus – concurreren met gevestigde namen als Sony, JBL, Bose en zelfs OnePlus, dat de afgelopen jaren verschillende draadloze oortjes uitbracht. Details over de draadloze oortjes zijn erg schaars, en beelden die de onderneming van Pei verspreidde tonen een abstract ontwerp zonder diepte.

Nothing lanceert niets in juni, lancering Ear 1-oortjes is vertraagd

Voorlopig lijken de details schaars te blijven, dat blijkt uit een tweet van Carl Pei over de lancering van de Nothing Ear 1-oortjes. Vorige maand maakte het bedrijf bekend de oortjes in juni te willen lanceren. Om onbekende redenen wordt die lanceringsdatum niet gehaald, dat schrijft Pei. Wel is het bedrijf volgens de Nothing-oprichter ‘dichtbij de finish’. In plaats van een lancering in juni, wil Carl Pei de lancering ‘later deze zomer’ door laten gaan.

Pei spreekt in zijn tweet niet over de oorzaken van de vertraging. Voor de startup, die sinds begin dit jaar opvallend veel stilte laat vallen in zijn communicatie richting het publiek, is dit een ‘ongelukkige’ start. Hopelijk weet het bedrijf zich te herpakken voor zijn aanstaande productlanceringen. Nothing werkt, naast de Ear 1-oortjes, naar eigen zeggen onder andere aan een telefoon en smartwatch. Of die producten nog dit jaar worden uitgebracht, of dat het langetermijnprojecten zijn, is onbekend.

Flinke investeringen

Nothing heeft voorlopig een flinke bak geld in huis om producten te ontwikkelen. In februari maakte Nothing bekend in een investeringsronde ruim 12 miljoen euro te hebben opgehaald bij GV, Googles investeringsmaatschappij. Eerder investeerde onder andere Tony Fadell, de bedenker van de Apple iPod, en Casey Neistat, een bekende YouTuber, een bedrag van 5 miljoen dollar in Nothing. Tot slot haalde de startup van Carl Pei 1,2 miljoen dollar op bij Nothing-fans, die 20 euro tot 20.000 euro in het bedrijf konden investeren.

Nothing lanceert niets in juni, lancering Ear 1-oortjes is vertraagd

Voorlopig lijkt Nothing voor de buitenwereld nog op een lege huls. Hopelijk heeft Nothing op korte termijn meer te presenteren dan ‘niets’. Wat vind jij van Nothing als startup? Denk jij het Pei gaat lukken om zijn bedrijf naar grote hoogten te tillen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer