NOS heeft nieuwe integraties met Google Assistent, zo werkt het

NOS heeft nieuwe integraties met Google Assistent, zo werkt het

NOS 

We hebben in Nederland een omroep die van de staat is, en dat is de NOS. Die verzorgt onder andere het nieuws op radio en televisie. De NOS heeft zich de laatste jaren van zijn goede digitale kant laten zien., want het was een van de pioniers in het streamen van grote sport-evenementen en het doet mooie dingen op sociale media.

Deze omroep brengt vanaf vandaag ook een aantal diensten die werken met Google Assistent, en daarmee doet het mee met de trend van de digitale assistenten en het gebruik van de stem in plaats van de opdrachten te typen op een beeldscherm. Het was al mogelijk om een nieuwsbulletin op te vragen via Google Assistent maar daar komt nu een interessante mogelijkheid bij.

Elke dag rond 07.00 uur zal de NOS een audioversie van de al bestaande wekdienst op NOS.nl en de NOS-app brengen. Om ongeveer 18.00 uur volgt een ingesproken selectie (drie langere verhalen) van het nieuws van de dag.

Zo werkt het

Om gebruik te maken van de nieuwe diensten vraag je aan je Google Home of Google Home Mini 'Praat met de NOS'. Je krijgt daarna drie keuzes, het laatste nieuws van 2 tot 3 minuten, de wekdienst of een selectie van drie wat langere verhalen uit het nieuws van de dag. Dit werkt ook op je smartphone, druk de home-knop drie seconden in en spreek het bovenstaande commando in. Je kunt overigens ook “Praat met de NOS en geef me de NOS-selectie” gebruiken om het keuze-menu over te slaan.

NOS Google Assistent

Bron: persbericht

NOS
Met de NOS-applicatie voor Android is het mogelijk het laatste nieuws te lezen, maar ook voetbaluitslagen te bekijken en eventuele liveblogs te volgen. Een uitgebrei ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties