NOS-app ontvangt grote update: dit zijn de 2 grootste veranderingen

NOS-app ontvangt grote update: dit zijn de 2 grootste veranderingen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er staat een grote update klaar voor de NOS-app. De populaire nieuwsapp krijgt via deze update een aantal belangrijke vernieuwingen. We nemen ze allemaal met je door in dit artikel.

Subtiele veranderingen

De NOS rolt vanaf vandaag een update uit voor zijn nieuws-app met daarin een aantal subtiele verbeteringen. De publieke omroep liet ons het volgende erover weten: "De veranderingen in de vormgeving zijn erg subtiel en geven een modernere look and feel. De app zelf wordt nóg gebruiksvriendelijker; het aanbod wat betreft video-content wordt een stuk groter en het wordt makkelijker om livestreams van sportgebeurtenissen te volgen. Hierdoor zit de gebruiker nog dichter op het nieuws." Naast de app is tevens de website van de NOS in een nieuw jasje gestoken, met nieuwe functionaliteiten en een betere gebruikservaring.

De homepage en de sportpagina krijgen de volgende vernieuwingen:

Homepagina

De beginpagina van de NOS-app krijgt nu drie topstory’s in plaats van twee. Daarnaast kom je meer zogenoemde onderbrekingen tegen in de artikelenlijst. Deze onderbrekingen bevatten de volgende soorten content:

  • Short-form video’s: dit zijn verticale video’s met ondertiteling over onderwerpen die weinig tekstuele uitleg nodig hebben. Ze duren gemiddeld zo’n 30 sec. en je kunt makkelijk doorswipen naar de volgende video.
  • Een uitgelichte special; zoals een interactief verhaal over de MH17-tapes op basis van telefoontaps van een verdachte.
  • Een vaste plek voor Sliders met explainers (uitlegvideo’s met veel graphics), sportartikelen en collecties (overzicht van alle artikelen en video’s gerelateerd aan één onderwerp, zoals het Nederlands elftal of de mislukte start van de formatie in de Tweede Kamer)
NOS-app ontvangt grote update: dit zijn de 2 grootste veranderingen

Links: oude beginpagina Rechts: nieuwe beginpagina

Sportpagina

  • Voetbal vandaag: het voetbalscoreboard is uitgebreid waardoor de voetbalcompetities nog makkelijker op de voet gevolgd kan worden
  • Sportagenda voor de geplande livestreams van sportwedstrijden: met één tik op de ben je geabonneerd en krijg je een seintje wanneer de stream begint  
  • Van twee naar drie topstory’s
  • Onderbreking van de artikelenlijst door een slider met video’s over sportnieuws
NOS-app ontvangt grote update: dit zijn de 2 grootste veranderingen

Links: oude beginpagina Rechts: nieuwe beginpagina

De ruimte in de app voor tablets is volgens de publieke omroep nu beter benut, zodat je sneller en makkelijker een overzicht hebt van het laatste nieuws. Naast deze visuele vernieuwingen heeft de NOS ook het meldingsgeluid bij de breaking news-artikelen veranderd. Je hoort nu de welbekende tune van het NOS-nieuws, waardoor je meteen weet om welke app het gaat.

Update downloaden

De update met bovenstaande verbeteringen was al beschikbaar voor de bètagebruikers van de app en rolt nu ook uit naar alle gebruikers van de stabiele versie van de NOS-app. Je kan de update via de knop hieronder in de Play Store downloaden. Wat vinden jullie van de kleine maar fijne veranderingen in de NOS-app? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

NOS

NOS

Met de NOS-applicatie voor Android is het mogelijk het laatste nieuws te lezen, maar ook voetbaluitslagen te bekijken en eventuele liveblogs te volgen. Een uitgebrei ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk