‘Nord maakt OnePlus tot derde grootste in Nederlandse middensegment’

‘Nord maakt OnePlus tot derde grootste in Nederlandse middensegment’

De OnePlus Nord heeft tot succes geleid voor OnePlus in Nederland, want de fabrikant werd in ons land de derde grootste met zijn nieuwe midrange-telefoon. OnePlus viert de positieve resultaten met nieuwe aanbiedingen.

OnePlus Nord Nederland

Het was van 2015 met de OnePlus X geleden dat de Chinese fabrikant nog een telefoon uit het middensegment heeft uitgebracht. De OnePlus Nord kon ook rekenen op een sterke reviewscore hier op Androidworld, en ook als het op de verkopen aankomt doet de telefoon het goed.

Volgens de marktonderzoekers van Counterpoint Research is OnePlus in het prijssegment tussen 250 dollar en 399 dollar nu de derde grootste in Nederland geworden, en dat enkel door de Nord. Dat blijkt uit een persbericht. Het merk zag in die prijsklasse zijn marktaandeel verdubbelen tot 11 procent, terwijl de algemene verkoop in het derde kwartaal van 2020 steeg met 412 procent ten opzichte van een jaar eerder. Toch daalde de verkoop van smartphones in Nederland wel met 8 procent, mede als gevolg van de coronapandemie.

‘Nord maakt OnePlus tot derde grootste in Nederlandse middensegment’

“Hoewel de Nederlandse smartphonemarkt het dit kwartaal enigszins moeilijk had met een daling in verkopen van 8 procent ten opzichte van vorig jaar, wist OnePlus in sommige kerngebieden te groeien”, stelt Jan Stryjak, associate director bij Counterpoint Research. “In het hogere middensegment (250-399 dollar) verdubbelde OnePlus het marktaandeel en werd het het op twee na grootste smartphone-merk. De OnePlus Nord was de op twee na populairste smartphone in dit segment met 11 procent van alle leveringen. De OnePlus Nord hielp OnePlus ook aan de eerste plaats in het hogere 5G-middensegment met 37 procent van alle leveringen in het derde kwartaal van 2020.”

‘Nord maakt OnePlus tot derde grootste in Nederlandse middensegment’

Tijdelijke aanbieding

Alles wijst erop dat OnePlus nog meer zal inzetten op het midden- en budgetsegment, en het bewijs daarvoor is de lancering van de Nord N10 5G en Nord N100. OnePlus viert zijn succes met de Note-reeks ook door een gratis accessoire te leveren bij de aankoop van een Nord, OnePlus 8 of OnePlus 8 Pro. Het gaat dan om een gratis beschermhoes, screenprotector of een paar bedrade oortjes, en de aanbieding is geldig tot 8 december in de webshop van OnePlus.

OnePlus Nord
4115 mAh
6.44 inch - 1080 x 2400 px
128/256 GB
Qualco SDM765 Snapdragon 765G

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties