Nokia X20 ontvangt Android 12-update in Nederland

Nokia X20 ontvangt Android 12-update in Nederland

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nokia rolt de Android 12-update voor zijn X20-telefoon uit. Het is de eerste Nokia-smartphone die met de nieuwe versie van Android 12 aan de slag kan. Volgens het merk ontvangen Nederlandse en Belgische gebruikers de update ten laatste op 17 december.

Nokia X20 Android 12

De Nokia X20 was de enige telefoon van HMD Global die deelnam aan de Android 12-bètaperiode. Het is dan ook niet geheel verrassend dat Nokia de X20-gebruikers als eerste bijwerkt naar de nieuwe versie. Op zijn blog maakte het Finse merk bekend dat de update tegen 17 december wordt uitgerold in een select aantal markten, waaronder Nederland en België.

De update heeft als buildversie V2.350 en neemt 2,18 GB in beslag. Zoals we van Nokia gewend zijn bevat ook de Android 12update een kale software-ervaring zonder veel Nokia-extra's. De belangrijkste verbeteringen zijn daarom de nieuwe privacyfuncties, het Material You-thema, de gesprekkenwidget. Je kan een volledig overzicht van alle verbeteringen van Android 12 ontdekken via de link hieronder.

Nokia is er (vrij) snel bij

Nokia is niet de eerste fabrikant die de Android 12-update uitrolt. Eerder rolde Google de update uit naar zijn Pixels en Samsung heeft al verschillende flagships van een update voorzien. OnePlus heeft de update ook uitgerold, maar die werd daarna weer ingetrokken.

We kunnen stellen dat Nokia er relatief snel bij is, gezien het dit jaar tot februari heeft geduurd alvorens de Nokia 8.3 5G de Android 11-update kreeg. Nokia nam toen ook niet deel aan de bètaversie van Android 11, en nu heeft het merk de software dus langer kunnen testen waardoor de stabiele update eerder klaar is.

Wil je weten of jouw Android-telefoon straks Android 12 krijgt? Ontdek het dan in ons grote update-overzicht. Heb jij Android 12 al ontvangen op je Nokia-telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android 12-updates? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Nokia X20 ontvangt Android 12-update in Nederland

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk