Nokia onthult update-planning voor Android 10 Go Edition

Nokia onthult update-planning voor Android 10 Go Edition

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android 10 Go voor Nokia-telefoons

Android 10 Go Edition is deze week aangekondigd door Google nadat het bedrijf eerder al Android 10 voor de gewone versie van Android heeft aangekondigd. Nokia is een fabrikant die meerdere, voordelige Go-telefoons op de markt heeft, en het bedrijf deelt nu zijn update-schema.

"De ervaring bij instapmodellen van smartphones mag niet als een beperking aanvoelen", zegt CPO van HMD Global, Juho Sarvikas in een tweet. "Dat bewijst Google met Android 10 Go Edition dat rijke ervaringen brengt met een verbeterd geheugenbeheer, prestaties en beveiliging. We werken eraan om het als eerste naar Nokia-telefoons te brengen", besluit Sarvikas.

Update-planning van Nokia

Update-planning

Op bovenstaande afbeelding zien we vervolgens dat de Nokia 1 Plus als eerste een update mag verwachten naar de laatste versie van Android Go, namelijk in het eerste kwartaal van 2020. Later, in het tweede kwartaal, volgt dan een update voor de Nokia 2.1 en Nokia 1. De Nokia 1 Plus ontving in juni nog de update naar Android 9 Pie Go Edition.

Met Android 10 Go starten apps 10 procent sneller op vergeleken met de Pie-versie, en ook de stabiliteit van het besturingssysteem is verder verbeterd. Daarnaast gaan de Go-toestellen nu ook werken met Googles Adiantum-encryptiemodel dat beter geoptimaliseerd is voor telefoons met minder krachtige hardware dan het vorige model voor versleuteling van bestanden. In dit artikel lees je alles over de nieuwigheden van Android 10 Go.

Het is nog niet bekend wanneer Nokia zijn andere Go-telefoons van een update zal voorzien. Toch is het opmerkelijk dat de Nokia 1 Plus, die 99 euro kost, waarschijnlijk eerder een Android 10-update zal ontvangen dan veel van de duurdere telefoons van andere merken.

Nokia 1 Plus

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk