Deze Nokia-telefoons krijgen 1 jaar extra beveiligingsupdates

Deze Nokia-telefoons krijgen 1 jaar extra beveiligingsupdates

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Eén jaar extra beveiligingsupdates

HMD Global kondigde op het Mobile World Congress in 2017 zijn eerste Nokia-telefoons aan: de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6. De high-end Nokia 8 volgde in augustus van dat jaar. HMD beloofde bij de lancering van de telefoons twee jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates en versie-updates maar die periode zit er voor deze telefoons bijna op.

HMD Global komt nu met het heuglijke nieuws dat deze eerste lichting een jaar extra beveiligingsupdates krijgt. De Nokia 3 zal het eerste model zijn die per kwartaal op een nieuwe beveiligingsupdate zal kunnen rekenen.

> Nokia 3 – Kwartaalupdates vanaf september 2019 tot en met september 2020
> Nokia 5 – Kwartaalupdates vanaf oktober 2019 tot en met oktober 2020
> Nokia 6 – Kwartaalupdates vanaf oktober 2019 tot en met oktober 2020
> Nokia 8 – Kwartaalupdates vanaf oktober 2019 tot en met oktober 2020

De Nokia 2, het budgetmodel dat eind 2017 werd gelanceerd, krijgt beveiligingsupdates tot en met november dit jaar.

Nokia 2

Nokia 2

Transparant

Daarnaast streeft Nokia ernaar volledig transparant te zijn als het gaat om updates en software. Daarom zorgt het bedrijf ervoor dat Nokia-smartphonefans weten wanneer hun model niet langer de beveiligingsupdates ontvangt waar ze aan gewend zijn. Dit geldt voor de volledige Nokia-smartphonefamilie, zodat iedereen kan profiteren van een smartphone die langer veilig blijft, aldus Nokia.

Ondanks dat de updates nu per kwartaal in plaats van per maand worden uitgegeven, kunnen we dit gebaar van Nokia erg waarderen. Zelfs de Nokia 2 met een adviesprijs van iets meer dan 100 euro wordt nog langer ondersteunt. Hopelijk gaat HMD dezelfde strategie toepassen op andere Nokia-telefoons die hiervoor in aanmerking komen alhoewel de meeste op Android One draaien. Android One-telefoons kunnen al rekenen op drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates en twee jaar lang versie-updates.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk