Deze Nokia-telefoons krijgen de Android 10-update

Deze Nokia-telefoons krijgen de Android 10-update

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 10 voor Nokia-telefoons

Zojuist heeft Google de nieuwe naam voor de nieuwe Androidversie bekend gemaakt: Android 10. De Androidversie zelf zal in de komende weken worden gelanceerd.

Ondertussen maakt Chief product officer bij HMD Global, Juho Sarvikas, van dit moment gebruik om een Android 10-updateschema voor Nokia-smartphones via Twitter bekend te maken. Sarvikas meldt daarbij dat HMD Global de snelste smartphonefabrikant was met het upgraden van telefoons van Android Nougat naar Android Oreo en van Android Oreo naar Android Pie. Hetzelfde streven heeft HMD met Android 10 en dat juichen we bij Androidworld alleen maar toe.

Updateschema

HMD Global gaat in het vierde kwartaal van dit jaar al starten met de uitrol van Android 10 naar zijn telefoons. In oktober kunnen we dus de eerste OTA-updates op Nokia-telefoons verwachten. Uiteraard is deze uitrol afhankelijk van meerdere factoren dus zal niet iedereen tegelijkertijd een update binnenkrijgen.

Nokia Android 10 updateschema

Vierde kwartaal 2019

> Nokia 7.1

> Nokia 8.1

> Nokia 9 PureView

Tussen vierde 2019 en eerste kwartaal 2020

> Nokia 6.1

> Nokia 6.1 Plus

> Nokia 7 Plus

Begin eerste kwartaal 2020

> Nokia 2.2

> Nokia 3.1 Plus

> Nokia 3.2

> Nokia 4.2

Eind eerste kwartaal 2020

> Nokia 1 Plus

> Nokia 5.1 Plus

> Nokia 8 Sirocco

Tweede kwartaal 2020

> Nokia 2.1

> Nokia 3.1

> Nokia 5.1

> Nokia 1

In het schema ontbreken de eerste Nokia-telefoons die op het Mobile World Congress in 2017 zijn aangekondigd: de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en de Nokia 8. Deze telefoons kunnen wel rekenen op één jaar extra beveiligingsupdates.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk