Nokia presenteert Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1

Nokia presenteert Nokia 2.1, Nokia 3.1 en Nokia 5.1

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Nokia 2.1 met Android Go

De vernieuwde Nokia 2.1 heeft een 20% groter scherm dan zijn voorganger. Hiermee komt het formaat op 5,5 inch. Aan de voorkant zijn er twee speakers, terwijl een accu van 4.000 mAh ook aanwezig is. Deze laatste moet ervoor zorgen dat de Nokia 2.1 twee dagen moet meegaan. Het design is slank en ergonomisch met metallic-accenten. De gekleurde achterkant is van polycarbonaat. We zien veel designelementen terug van de Nokia 7 Plus. Onder het scherm ligt een Qualcomm Snapdragon 425 die, vergeleken met zijn voorganger, voor een verbetering van 50% in de prestaties moeten leiden. De Nokia 2.1 draait op een lichtgewicht-versie van Android, Android Go.

Nokia 2.1

Aan de voorzijde zit een 5 megapixelcamera en aan de achterzijde een 8 megapixelcamera met een vernieuwde autofocus. Het werkgeheugen van de Nokia 2.1 is 1GB groot en het interne geheugen is 8GB groot. De Nokia 2.1 zal vanaf augustus te verkrijgen zijn in drie kleuren: blauw/koper, zwart/chroom en wit/ijzer. De vanafprijs is €119.

Nokia 3.1

De vernieuwde Nokia 3.1 moet een brug slaan tussen design en betrouwbare prestaties. Het 5,1 inch scherm heeft een 18:9 beeldschermverhouding. Onder het scherm ligt een MediaTek MT6750, een octa-core chipset met 4x1.5 GHz Cortex-A53 en 4x1.0 GHz Cortex-A53 rekenkernen. Deze moeten tot 30% betere prestaties zorgen. Er zit ook een NFC-chip in voor de contactloze betalingen.

Nokia 3.1

De voorzijde heeft een 8 megapixel selfiecamera met een groothoeklens en aan de achterzijde zien we een 13 megapixelcamera. Het werkgeheugen is 2GB en het interne geheugen is 16GB groot. De accu heeft een inhoud van 2990 mAh. De Nokia 3.1 zal leverbaar zijn in de kleurencombinaties: blauw/koper, zwart/chroom, en wit en ijzer. De adviesprijs is €149.

Nokia 5.1

Dit toestel beschikt over een 5,5 inch full HD 18:9 beeldscherm. De body is vervaardigd uit een enkel blok series 6000 aluminium wat voor een stevig toestel moet zorgen. Er draait een MediaTek Helio P18 onder de motorkap. Dit is een octa-core chipset met rekenkernen van 4x2.0 GHz Cortex-A53 en 4x1.2 GHz Cortex-A53. Dit moet op het toestel voor een 40% snelheidswinst zorgen.

Nokia 5.1

De achterzijde heeft een 16 megapixelcamera en een groothoekcamera van 8 megapixel bevindt zich aan de voorzijde. De Nokia 5.1 heeft een vingerafdruksensor, NFC-chip en een 2970 mAh accu. Net als de Nokia 3.1 draait de Nokia 5.1 op Android One. Het toestel heeft een werkgeheugen van 2GB en een intern geheugen van 16GB welke uitbreidbaar is met een microSD-kaart. De kleuren zijn koper, blauw en zwart. De prijs is €199.

Beschikbaarheid

Alle drie de toestellen zullen voorzien zijn van Android 8.1 Oreo en zullen vanaf augustus in de winkels liggen. Wat betreft versie-updates volgt Nokia exact het beleid van Google en dat is 2 jaar. De beveiligingsupdates zullen ook twee jaar lang maandelijks uitrollen. In het derde jaar zal dat onregelmatig zijn naar gelang daar behoefte aan is. De MediatTek-chipsets zijn natuurlijk niet de meest populaire onder onze lezers. Een medewerker van Nokia wist ons te vertellen dat MediaTek in een gesprek met Google beterschap beloofd had voor wat betreft de performance.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk