Nokia stuurt teaser uit voor smartphone-introductie op 5 december

Nokia stuurt teaser uit voor smartphone-introductie op 5 december

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Nokia-smartphone

Bij de terugkomst van Nokia in 2017, werd het vrijwel direct duidelijk dat het bedrijf zich niet zou richten op de high-end smartphones. Gedurende het voorbije jaar introduceerde het één high-end telefoon, de Nokia 9 PureView. Alle andere telefoons bevinden zich in het (goedkope) midrange-segment. Dat zal onder andere te maken hebben, met de beperkte groeipotentie in de high-end markt: vergeleken met het midrange-segment, worden er relatief weinig high-end (vanaf 500+ euro) telefoons verkocht. Voor nieuwe fabrikanten als HMD, is het nu simpelweg van belang om veel telefoons te verkopen - dus is het midrange-segment een goed punt om mee te beginnen.

Nokia smartphonelancering

Mocht de tweet niet goed laden, klik dan op deze link.

Nokia Mobile, onderdeel van HMD Global Oy, heeft in ieder geval voldoende keuze als het aankomt op het midrange-segment. In december voegt Nokia een nieuwe telefoon toe aan zijn gamma, zo geeft de fabrikant aan in een teaser op Twitter. In de tweet, geeft het Finse bedrijf maar weinig informatie. Het lanceert op 5 december een nieuwe telefoon, die vermoedelijk draait op Android (Android One). In de video, toont Nokia een silhouette van een telefoon, het is onbekend waar Nokia precies op probeert te wijzen met deze teaser. Het is daarnaast onbekend om welke telefoon(-serie) het gaat.

Nokia 8.2 of 5.2?

Voor de oplettende (of iets minder oplettende) lezer, komt 5 december mogelijk bekend voor. Nee, ‘t gaat niet om Sinterklaas, maar HMD Global hield eerder al een lanceringsevenement op dezelfde datum. Op 5 december 2018, introduceerde Nokia immers de Nokia 8.1. Eerder verschenen er nog geruchten over de Nokia 8.2, die tijdens MWC 2020 het levenslicht zou zien. Nokia zou de telefoon uiteraard al eens eerder kunnen tonen. Er bestaat daarnaast de mogelijkheid, dat Nokia een 5.2 of Nokia 2.3 op de markt brengt. Wat er ook op het podium verschijnt, wij houden jullie op de hoogte van het lanceringsevenement op 5 december.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk