Nokia lanceert T20-tablet van 10,4 inch voor 219 euro in Nederland

Nokia lanceert T20-tablet van 10,4 inch voor 219 euro in Nederland

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nokia gaat een Android-tablet uitbrengen in Nederland. De nieuwe Nokia T20 moet een toegankelijke tablet zijn waarmee het merk zich zowel richt op gezinnen als bedrijven. Het apparaat heeft een grote accu en een updatebeleid dat maandelijkse beveiligingsupdates garandeert.

Nokia T20

Tablets zijn terug hip. Dat is eigenlijk de simpele verklaring die HMD Global ons geeft als we vragen waarom Nokia juist nu met de T20 komt. De vraag naar tablets is sinds vorig jaar voor het eerst in lange tijd weer gegroeid, en we mogen er dus al zeker van zijn dat deze T20 slechts één product zal worden in een nieuwe reeks van Nokia.

Nokia heeft zijn tablet uitgerust met een 10,4 inch LCD-scherm dat een resolutie heeft van 2000 x 1200 pixels. Opvallend voor zijn prijsklasse is de solide aluminium behuizing die een marineblauwe tint heeft, en er is plek voor een 3,5 mm audiojack en een microSD-slot. Als we naar de achterzijde kijken dan zien we een enkele 8 Mp camerasensor en vooraan zit een 5 MP exemplaar.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Nokia lanceert T20-tablet van 10,4 inch voor 219 euro in Nederland

Grote accu

De prestaties van deze tablet moeten komen van een 1,8 Ghz T610-chipset, dat is een octa-core-processor voor apparaten uit het budgetsegment. De processor wordt bijgestaan door 4GB RAM en 64 GB opslag. De T20 is verkrijgbaar in een model dat enkel wifi ondersteunt en eentje dat ook met mobiele data werkt.

Om te voorkomen dat gebruikers beperkt worden in hun gebruiksplezier is de Nokia T20 uitgerust met een relatief grote 8200mAh-batterij. Deze maakt volgens Nokia 15 uur surfen op het web, zeven uur telefonische vergaderingen of 10 uur kijken naar films mogelijk. Je kan de tablet weer opladen met de 15 watt oplader via de usb-c-poort, maar Nokia verklapt ons wel dat de T20 eigenlijk 25 watt snelladen ondersteunt.

Gerelateerde artikelen

Android 11 en snelle updates

Als we naar de software kijken, dan komen we terecht bij Android 11, maar Nokia maakt ook bekend dat zijn Android-tablet zal werken met Google Kids Space. Dat is Googles speciale launcher voor tablets die op maat is van kinderen. Google Kids Space is gekoppeld aan het Google-account van een kind, dat ouders kunnen beheren met Family Link-ouderlijk toezicht. De Nokia T20 wordt daarnaast ondersteund door twee jaar OS-upgrades en drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates die het apparaat beschermen tegen mogelijke beveiligingsproblemen.

Nokia lanceert T20-tablet van 10,4 inch voor 219 euro in Nederland

Met de Nokia T20 lanceert het Finse merk ook nog een paar accessoires. Allereerst is er de rugged flip-cover. Dat is een stevige hoes die bij het design van de T20 past. Als tweede verschijnen de Nokia micro earbuds, dat is een paar draadloze oortjes die ook bij de donkerblauwe kleur van de tablet. We hebben aan HMD Global ook gevraagd waarom er geen keyboardcover komt, maar het is volgens het bedrijf een bewuste keuze geweest. HMD sluit niet uit dat er later nog producten volgen die wel met zo'n cover zullen verschijnen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nokia T20 zal midden oktober in Nederland verschijnen, en hij zal vanaf 219 euro te koop zijn. Voor die prijs heb je model dat wifi ondersteunt, en als je 249 euro betaalt heb je de 4G-variant. Je kan alle prijzen van de T20 en zijn accessoires hieronder ontdekken.

  • Nokia T20 (wifi) - 219 euro
  • Nokia T20 (wifi en 4G) - 249 euro
  • Nokia rugged flip-cover - 39,99 euro
  • Nokia micro earbuds (TWS-521) - 69,99 euro
Nokia lanceert T20-tablet van 10,4 inch voor 219 euro in Nederland

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk