'Nokia gaat kosten in rekening brengen voor extra jaar aan updates'

'Nokia gaat kosten in rekening brengen voor extra jaar aan updates'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

HMD Global gaat mogelijk kosten in rekening brengen voor klanten die de updatetermijn met een jaar willen verlengen. Deze optie is voor de Nokia X10 en Nokia X20 in ontwikkeling.

Het succes van Nokia

Nokia was in de beginjaren van de mobiele telefonie een van de grootste spelers op de markt en eventjes zelfs de grootste. Even later verdwenen ze bijna uit het landschap om met HMD Global een grootste comeback te maken. Dat werd onder andere door de buitengewoon goede software-ondersteuning mogelijk gemaakt. Toch laat het bedrijf de laatste jaren behoorlijk wat steken vallen, zo merkte redacteur Jeffrey vorig jaar op: "Groot succes bleef uit." Ook de uitrol van Android 11 liep behoorlijke vertraging op.

Gerelateerde artikelen

Betalen voor updates

Nu blijkt uit dealerlijsten (via NPU) dat HMD Global zijn klanten met een Nokia X10 of Nokia X20 de mogelijkheid gaat geven om te betalen voor meer updates. Momenteel krijgen de telefoons in de Nokia X-serie drie jaar security-updates, drie jaar OS upgrades en drie jaar garantie. Een vierde jaar zou dan tegen betaling extra kunnen worden aangeschaft. In de lijsten wordt een bedrag van 24,94 euro genoemd. Het is niet bekend of het om beveiligingsupdates of versie-updates gaat, of wellicht om een combinatie van beide.

Gerelateerde artikelen

HMD Global geeft de Nokia XR20 overigens drie jaar lang versie-updates en vier jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates. Bij de Nokia X10- en X20-modellen zijn updates slechts "gegarandeerd" voor drie jaar. Voor sommige gebruikers zou het aanbod echter nog steeds interessant zijn omdat het de levensduur van hun telefoon kan verlengen.

Wat vinden jullie van deze optie? Mag het door meer fabrikanten worden ingevoerd? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Nokia X20

Nokia X20

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk