Nokia hernieuwt samenwerking met Carl Zeiss

Nokia hernieuwt samenwerking met Carl Zeiss

Nokia en Carl Zeiss

In de tijd dat Nokia Windows Phone-toestellen produceerde, maakte het bedrijf vaker gebruik van de lenzen van de Duitse fabrikant Carl Zeiss. Met resultaat, want deze camera's konden prachtige plaatjes schieten. Zo herinneren we ons nog de Nokia 808 PureView, een toestel met een 41 megapixelcamera. Uiteraard is een goede fotokwaliteit veel meer dan alleen een goede lens: een goede sensor is zeker zo belangrijk.

In maart gaf Nokia nog aan dat ze deze kwalitatief hoogwaardige lenzen niet meer zouden gebruiken in toekomstige toestellen, maar nu blijkt het huwelijk toch weer nieuw leven wordt ingeblazen. Het bedrijf heeft overigens niet bekend wanneer en welke smartphones met deze lenzen worden uitgerust. Wel zal de samenwerking exclusief zijn, HMD is de enige smartphonefabrikant waar Carl Zeiss mee samenwerkt. Gezamenlijk willen ze de zogenaamde 'imaging experience' naar een hoger niveau tillen.

Smartphonefabrikant Huawei werkt samen met fabrikant Leica voor de lenzen in de camera's van zijn toptoestellen. De samenwerking tussen Nokia/HMD en Carl Zeiss zal de competitie op het gebied van smartphonecamera's behoorlijk aanwakkeren. We kijken dan ook uit naar de eerstvolgende Nokia-toestellen die met één of een dubbele Zeiss-sensor zal worden aangekondigd. Misschien wordt dat wel de Nokia 8 of 9, die volgens geruchten voorzien zou worden van een dubbele camera van 22 megapixels met Carl Zeiss-lens.

Via: HMD Global

Nokia 8
3090 mAh
5.3 inch - 2560 bij 1440 px
64 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

Nokia 8
3090 mAh
5.3 inch - 2560 bij 1440 px
64 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
Nokia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties