Alle Nokia's krijgen update naar Android 8.0 Oreo

Alle Nokia's krijgen update naar Android 8.0 Oreo

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nokia en Oreo gaan goed samen

Veel fabrikanten laten nu, in de eerste weken na de lancering van Android 8.0 Oreo, hun klanten weten welke toestellen in de wachtrij staan voor deze nieuwe Androidversie. In onze AW Poll van afgelopen week zie je een mooi overzicht van welke fabrikanten al informatie hebben vrijgegeven hierover. Ook Nokia staat in dit rijtje.

Een vertegenwoordiger van de fabrikant gaf in juni al aan dat de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 een Oreo-toetje kunnen verwachten en nu bevestigt HMD via Twitter dat alle Nokia's Oreo krijgen, dus ook de Nokia 8. Dit meldt Juho Sarvikas, Chief Product Officer van HMD Global, het moederbedrijf van Nokia.

HMD beloofde bij de lancering van de Nokia 3, 5 en 6 ook al de maandelijkse beveiligingsupdates consequent uit te gaan brengen. Inmiddels draaien de Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8 op Android 7.1.1 Nougat en hangt de Nokia 3 nog op Android 7.0 Nougat. Volgens Sarvikas zou dit budgettoestel van 149 euro eind augustus een update naar Android 7.1.1 krijgen, maar deze termijn zijn we reeds gepasseerd. Het is overigens best opmerkelijk dat een fabrikant een budgettoestel voorziet van een nieuwe Androidversie.

Android 8.0 Oreo is de nieuwste Androidversie die door Google op 21 maart werd aangekondigd. In Oreo zien we onder andere nieuwe mogelijkheden op het gebied van notificaties. Zo kunnen ontwikkelaars een aparte voor- en achtergrond opgeven voor hun app-icoontjes. Daarnaast heeft Google Android min of meer opgedeeld in twee delen. Hierdoor hebben fabrikanten minder werk om updates uit te brengen. Verder zien we in Oreo de langverwachte de picture-in-picture-modus, maar ook ondersteuning voor meerdere schermen.

Bron: Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk