Nokia: "Uitrollen Android 11 was geen succes, we hebben geleerd"

Nokia: "Uitrollen Android 11 was geen succes, we hebben geleerd"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nokia heeft in een interview toegegeven dat de Android 11-updatecampagne moeizaam is verlopen. Het smartphonemerk van het Finse bedrijf HMD Global geeft wel aan dat het lessen heeft getrokken uit die ervaring.

Nokia-updates

Nokia zet als smartphonemerk sterk in op betrouwbaarheid en een sterk updatebeleid. De '3-3-3-belofte', zo noemt het merk zijn aanpak. Smartphones ontvangen drie jaar lang versie- en beveiligingsupdates met daarbij ook drie jaar garantie. Daarmee doet het merk het beter dan de meeste van zijn concurrenten, dat kan je lezen in ons overzicht over het updatebeleid van fabrikanten.

Nokia doet het dus beter, tenminste als we het niet hebben over de snelheid waarmee nieuwe Android-versies worden uitgerold. Vorig jaar was er flinke vertraging met de Android 11-updates en in een interview met Android Authority erkent het merk nu de problemen.

"We hadden niet zoveel succes met het uitrollen van Android 11, en ik denk dat we daarvan geleerd hebben", zegt HMD Global-topman Stephan Taylor. Verder stelt hij dat het merk in de problemen kwam doordat het bedrijf niet heeft deelgenomen aan het Android 11-bètaprogramma. Daar is vorig jaar al verandering ingekomen met de Android 12-bèta voor de Nokia X20. Taylor verwijst ook naar de snelle Android 12-update voor de X20 als bewijs van de nieuwe aanpak bij het bedrijf.

De Nokia X20

De Nokia X20

Betaalde updates?

Vorige week lekte nog informatie over een plan van HMD Global waarmee klanten de ondersteuning van hun telefoon kunnen verlengen tegen betaling. De Nokia X20 krijgt bijvoorbeeld drie jaar updates, maar dat zou naar vier jaar kunnen worden verlengd tegen een meerprijs.

Of zo'n formule er ook echt komt is nog niet bekend, maar zeker is dat onze eigen Dimitry Vleugel wel enthousiast wordt van het idee van betaalde updates. Hij vind een lange update-ondersteuning helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Wat denk jij, zou jij willen betalen voor langere ondersteuning bij je smartphone? Ben je blij dat Nokia mogelijk weer op het rechte pad is met zijn Android 12-updates? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Nokia

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk