'Nokia 9.3 PureView-lancering opnieuw uitgesteld, nu tot 2021'

'Nokia 9.3 PureView-lancering opnieuw uitgesteld, nu tot 2021'

De lancering van de Nokia 9.3 zal dan toch niet dit jaar doorgaan. Dat zegt een bekende bron die nieuws over Nokia lekt. Het toptoestel zal in de eerste helft van 2021 worden getoond.

Nokia 9.3 PureView uitgesteld

“We zien elkaar nog later dit jaar”, met die woorden maakt Nokia-topman Juho Sarvikas de fans van Nokia warm voor een nieuwe productlancering. Alles wees erop dat we dit najaar nog de Nokia 9.3 mochten verwachten, vermits we ook dit voorjaar geen opvolger kregen van de Nokia 9 PureView. Toch lijkt het erop dat we dit jaar in ieder geval geen officieel nieuws meer hoeven te verwachten over dit toestel.

“Slecht nieuws. De Nokia 9.3 PureView zal dit jaar niet worden onthuld”, dat zegt de geruchtenverspreider ‘Nokia anew’ op Twitter. “De aankondiging is uitgesteld tot de eerste helft van 2021. Het is nog niet bekend in welke maand het zal zijn.”

Oudere chipset?

Nokia heeft ondertussen een geschiedenis opgebouwd van vlaggenschepen die later verschijnen dan gepland. In 2017 kwam de Nokia 8 Sirocco met vertraging en ook zijn opvolger, de Nokia 9 PureView verscheen maanden later dan voorzien. Het toestel kwam daarom met een oudere chipset op de markt. De Nokia 9.3 PureView-lancering was dan weer gepland voor de eerste helft 2020, maar hij werd verzet naar het najaar. Toch lijkt het er dus op dat ook die deadline niet wordt gehaald.

Het is nog niet bekend of dat Nokia ook de 9.3 PureView volgend jaar met een oudere generatie van chipset zal uitbrengen. We verwachten dat tegen 2021 de meeste toptoestellen met een Qualcomm Snapdragon 875 zullen verschijnen. Recent raakte ook al informatie bekend over de Nokia 10 PureView. Die telefoon zou alvast een opvolger zijn voor de nog niet aangekondigde 9.3 en zou met de Snapdragon 875 komen.

Daarnaast weten we niet of het merk dit jaar eventueel nog een ander toestel op de markt loslaat. Mogelijk komt er nog een opvolger van de Nokia 7.2. Wat denk jij dat Nokia zal doen, en vind je het jammer dat de telefoon met vertraging komt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Nokia Nokia 9.3

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer