Gerucht: opvolger Nokia 8 Sirocco krijgt vingerafdrukscanner onder het scherm

Gerucht: opvolger Nokia 8 Sirocco krijgt vingerafdrukscanner onder het scherm

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

"Nokia 9"

Er zijn alweer een aan aantal maanden verstreken Nokia op 25 februari zijn laatste vlaggenschip introduceerde. De Nokia Sirocco werd tegelijkertijd gelanceerd op het Mobile World Congress te Barcelona. Nu werd dit toestel destijds positief ontvangen en kwam hij ook zonder kleerscheuren uit onze reviewperiode. Inmiddels heeft Nokia wel weer een aantal toestellen gelanceerd, maar berichten over een nieuw vlaggenschip bleven uit. Tot nu toe dan, de betrouwbare telefoonspeurhond Roland Quandt denkt te weten dat een opvolger eraan zit te komen

Op dit moment wordt er gerefereerd naar het toestel met de code "A1 Plus" of A1P. Vermoedelijk zal het toestel de Nokia 9 gaan heetten. De Nokia 8 Sirocco kreeg voorheen de code A1N mee, dus voor het komende toestel zal Nokia ook een andere naam in gedachten hebben.

Nokia 8 Sirocco

Heel veel nieuws over wat de het toestel aan specificaties in zich mee gaat dragen is er alleen nog niet. Het meest in het oog springende detail, zal het minst gaan opvallen. De Nokia 9 krijgt waarschijnlijk een vingerafdrukscanner onder het scherm verwerkt. De techniek die hiervoor wordt gebruikt is dezelfde als die is toegepast in de Vivo X21 UD. De ontwikkelaar van de telefoon had in eerste instantie wat problemen met reactie van de scanner, maar heeft probleem weten te tackelen door het glas erboven iets dunner te maken. Bij Nokia zal de scanner dus waarschijnlijk zonder kinderziektes zijn werk kunnen doen. Het P-OLED wordt, net als bij de Sirocco, door LG geleverd.

Verder zal de camera wat verbeteringen ondergaan. Wat die verbeteringen precies inhouden, is niet helemaal duidelijk, maar Nokia heeft wel een risico genomen bij de ontwikkeling van de camera en heeft wat problemen moeten oplossen. Zo veel wil de bron wel kwijt. Wellicht heeft Carl Zeiss de lenzen geslepen zonder veiligheidsbril op, maar waarschijnlijker is dat we van deze camera een kunststukje mogen verwachten.

Onder de motorkap zal de Qualcomm Snapdragon 845 zijn werk doen, zijn voorganger was (nog) voorzien van de Qualcomm Snapdragon 835. Bij uitlevering zou het toestel verder over Android 9.0 P gaan beschikken. Het ziet er ook naar uit dat het toestel voor de Europese markt beschikbaar gaat zijn, er is namelijk ook gesproken over een "A1 Plus Europe".

Beschikbaarheid

De ontwikkeling aan het nieuwe toestel is gestart op 9 februari dus Nokia zou al best een eind op weg moeten zijn. De verwachting is in ieder geval dat het toestel in de twee helft van dit jaar wordt gelanceerd. Dat is een breed begrip, maar er wordt vanuit gegaan dat het toestel in augustus of september wel toonbaar moet zijn. Het zou niet vreemd zijn wanneer het IFA te Berlijn gekozen wordt om dit toestel aan de wereld te presenteren.

Bron: Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk