Beveiligingsupdate maart rolt binnen op de Nokia 8

Beveiligingsupdate maart rolt binnen op de Nokia 8

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Updates voor de Nokia 8

Het updateverhaal van de Nokia 8 gaat echt over rozen. In januari startte HMD Global, licentiehouder van Nokia, een bètaprogramma met Android 8.1 Oreo om nog geen maand later de definitieve versie binnen te krijgen. Nu is het vlaggenschip uit augustus 2017 aan de beurt voor de beveiligingsupdate van maart.

Deze beveiligingsupdate rolde Google op 5 maart voor zijn Pixel- en Nexustoestellen uit. In deze update heeft Google zevenendertig kwetsbaarheden verholpen. Van deze kwetsbaarheden waren er maar liefst elf door Google aangemerkt als 'zeer kritisch', De overige zesentwintig kwetsbaarheden hadden volgens het bedrijf een hoge tot gemiddelde prioriteit.

Nokia heeft wederom het advies van Google om de beveiligingsupdate over te nemen aangenomen en brengt de update nu uit voor de Nokia 8. De update is ongeveer 75MB groot en wordt sinds gisteren uitgerold. Hiermee is Nokia een van de eersten, Samsung heeft de beveiligingsupdate ook overgenomen. Dit merk brengt hem ook sinds gisteren uit voor de Galaxy S9 en S9+.

Bedankt voor de screenshot, Joost!

Downloaden

Zoals we vaker zien, worden deze updates geleidelijk uitgerold. Het kan dus even duren voordat je de melding op je Nokia 8 te zien krijgt. Handmatig controleren of de update voor je klaar staat, is dus een veelgebruikte optie.

Nokia 8 

De Nokia 8 is het eerste high-end Androidtoestel van Nokia en draait op puur Android. Het toestel kwam in 2017 op de markt met een scherpe adviesprijs van 599 euro maar is nu al voor 499 euro aan te schaffen.

Het toestel is in de kleuren gepolijst blauw, gepolijst koper, zilver, en tempered blue beschikbaar en kan met of zonder abonnement via onderstaande aanbieders gekocht worden.

[tds=5825]

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk