Nokia 8.1 te zien op Geekbench: Snapdragon 710 en Android Pie

Nokia 8.1 te zien op Geekbench: Snapdragon 710 en Android Pie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nokia 8.1

Nokia lanceerde onlangs nog vanuit een evenement in Londen de Nokia 7.1. Dat was een toestel met Android One en een Snapdragon 636. Nokia werkt nu ook aan een Nokia 8.1, maar die is vreemd genoeg niet bepaald een opvolger voor de Nokia 8 of de 8 Sirocco. Ik leg het uit.

Geekbench is een bekende benchmark voor smartphones en op de website verscheen dan ook de Nokia 8.1. De website geeft maar weinig details vrij over de telefoon, maar de informatie die we eruit leren, is wel erg vreemd. Het toestel komt met een Snapdragon 710 samen met 4GB RAM. Wie de Nokia 8 of de 8 Sirocco kent, weet dat die telefoons echte vlaggenschepen zijn met Qualcomms meest krachtige high-end SoC. Als we echter deze specificaties mogen geloven dan lijkt de nieuweling een hogere midrange te worden.

Foto van Nokia 8

De Nokia 8

Naamsverwarring

De verwarring wordt verder nog groter als we een tweet mogen geloven van een betrouwbare Russische Nokia-community. Volgens Nokia Anew is de Nokia 8.1 eigenlijk de Europese naam voor de Nokia X7 die vorige week in China werd gelanceerd, en daarmee gaat het dus mogelijk om een al bestaand toestel.

Er werd verwacht dat de X7 bij ons Nokia 7.1 Plus zou gaan krijgen, maar Juho Sarvikas, chief product officer bij Nokia, zou beslist hebben om hem de naam 8.1 bij ons te geven. Dat is ook plausibel omdat beide toestellen een Snapdragon 710 hebben, maar anderzijds maakt het de hele naamverwarring van de verschillende Nokia-modellen compleet.

Nokia 8.1

Beschikbaarheid

De Nokia 8.1 zou pas volgend jaar gelanceerd worden en dat zal niet voor het Mobile World Congress gebeuren. Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid over dit toestel en komen we te weten of het wel degelijk de Europese naam is voor de Nokia X7, of dat het alsnog om een andere midrange gaat.

Nokia X7

De Nokia X7, De 7.1 Plus of de 8.1

Via: Gizmochina

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk