Nokia 5 en Nokia 6 uit 2017 ontvangen laatste beveiligingspatches

Nokia 5 en Nokia 6 uit 2017 ontvangen laatste beveiligingspatches

Niet veel bedrijven garanderen drie jaar lang beveiligingsupdates te blijven leveren, zeker op midrange en budgettelefoons is dat een unicum. Nokia Mobile van het Finse HMD Global zet de markt sinds 2017 behoorlijk op zijn kop, ook nu de Nokia 5 en 6 uit 2017 nog van updates worden voorzien.

Nokia 5 en Nokia 6

Inmiddels voelt 2017 als eeuwen geleden, maar voor het Finse HMD Global doet dat niks af aan het updateproces voor zijn midrange-telefoons, de Nokia 5 en de Nokia 6. Beide toestellen zijn in 2017, tijdens het Mobile World Congress, aangekondigd en werden daaropvolgend in Nederland en België uitgebracht. Tijdens de lancering beloofde het merk zich te houden aan een updatetermijn van drie jaar, waarvan twee jaar Android-upgrades en drie jaar lang beveiligingsupdates.

Inmiddels zijn we voorbij de updatetermijn van midrange-telefoons van Nokia, maar zijn ze toch van de nieuwste beveiligingsupdates voorzien, zo meldt DroidApp. Meer dan drie jaar na de lancering, is er melding gedaan van de uitrol van de beveiligingspatches van oktober. Volgens de afbeelding gaat het om een update met een grootte van 258 MB, hoewel het onbekend is of het formaat gelijk is voor zowel de Nokia 5 en Nokia 6.

Laatste (beveiligings-)update

Gezien de updatetermijn van drie jaar inmiddels is verstreken, is de kans groot dat dit – voor zowel de Nokia 5 als de Nokia 6 – de laatste beveiligingsupdate is. Dat is niet per se iets om rouwig over te zijn, Nokia heeft het toestel immers meer dan drie jaar lang van de nieuwste software voorzien. Zelfs Pixel-telefoons, die nota bene door Google worden gelanceerd, kunnen daar niet altijd aan tippen.

Nokia 5 en Nokia 6 uit 2017 ontvangen laatste beveiligingspatches

Samsung liet afgelopen week zien nog een stapje verder te gaan voor zijn high-end telefoons, en liet de Samsung Galaxy S7-serie na vier jaar te voorzien van de beveiligingspatches van september. Met de komst van Project Treble verloopt het updateproces tegenwoordig velen male sneller, waardoor fabrikanten geneigd zijn om uit zichzelf telefoons langer van updates te voorzien. Android One – het programma waarin tot lange software-updates wordt aangezet – lijkt daarmee overbodig te raken.

Uitrol beveiligingsupdates

Nokia zou de update momenteel uitrollen voor de Nokia 5 evenals de Nokia 6. Het is onbekend of de update direct voor alle gebruikers beschikbaar is, of dat Nokia de update geleidelijk beschikbaar stelt voor de eigenaren van de Nokia-toestellen. Mocht je de update hebben ontvangen, laat het ons dan gerust weten in de reacties onderaan het artikel.

Nokia 5
3000 mAh
5.2 inch - 1280 bij 720 px
16 GB
Qualco MSM8937 Snapdragon 430

Meer info

Nokia 6
3000 mAh
5.5 inch - 1080x1920 px
32 GB
Qualco Snapdragon 430

Meer info

Lees meer over:
Nokia Nokia 5 Nokia 6

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties