Officieel: Nokia 2 komt naar Nederland en België

Officieel: Nokia 2 komt naar Nederland en België

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Nokia 2

De Nokia 2 is het eerste Androidtoestel dat draait op een Qualcomm Snapdragon 212-chipset. Het toestel moet het doen met 1GB werkgeheugen en 8GB aan opslag maar dat kun je uitbreiden met een SDkaart. Het scherm is 5 inch groot en beschikt over een 720p-resolutie. Aan de achterzijde zit een 8 megapixel camer a en aan de voorzijde zit een 5 megapixelcamera. Dat zijn niet de allerbeste specificaties die je wil zien in een toestel maar de accu maakt veel goed. Deze accu is 4100 mAh groot en dat moet je minimaal twee dagen gebruik geven. Verder kun je er twee simkaarten in kwijt.

Een aantal onderdelen van Android Go, zullen via een update met Android 8.1 Oreo naar de Nokia 2 komen. Android Go is geoptimaliseerd voor toestellen met weinig werkgeheugen. Vooralsnog draait het toestel op Android 7.1 Nougat.

Beschikbaarheid Nokia 2

Na de wereldwijde aankondiging van eind oktober laat HMD Global, het bedrijf dat namens Nokia deze toestellen maakt en uitbrengt, weten dat men het toestel ook in Nederland en België gaat verkopen. De beschikbare kleuren voor de Nokia 2 in de Benelux zijn Pewter/Black, Pewter/White en Copper/Black.

In het persbericht spreekt men van een gemiddelde verkoopprijs van €119. De Nokia 2 zal in Nederland alleen via de MediaMarkt verkocht worden en daar eind januari in de schappen liggen. De verkooppunten voor België zijn dezelfde als van de huidige Nokia-smartphones.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk