Nokia 2 ontvangt bèta-update naar Android 8.1 Oreo

Nokia 2 ontvangt bèta-update naar Android 8.1 Oreo

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nokia 2 en Oreo

Juho Sarvikas, Chief Product Officer binnen HMD Global, laat via Twitter weten dat de Nokia 2 nu ook deelneemt aan het Oreo-bètaprogramma. Dit betekent dat gebruikers deze Androidversie vanaf nu kunnen testen op hun Nokia 2. Op deze manier kan HMD eventuele alle problemen oplossen voordat de definitieve versie naar alle Nokia 2-toestellen uitgerold worden.

We weten dat HMD doorgaans ruim een maand gebruikt voor het testen van een nieuwe Androidversie om daarna de uiteindelijke release vrij te geven. We hopen dat de Nokia 2 eenzelfde tijdspad zal volgen. Als dat zo is dan kunnen we tegen het eind van juli een officiële Oreo-uitrol voor het budgettoestel verwachten. Deze update zal er voor zorgen dat de Android Go-editie van Oreo op het toestel zal worden geïnstalleerd.

Deelnemen aan de bèta

Heb je een Nokia 2 en ben je niet vies van nieuwe firmware testen? Ga dan naar deze site om je aan te melden voor de bèta. Na registratie moet het IMEI-nummer van je smartphone gecontroleerd worden en kun je worden toegelaten. Dan ontvang je de eerste OTA-update met de nieuwste firmware gebaseerd op Oreo.

Feedback kun je achterlaten in de feedback-app die op elke Nokia te vinden is. Er is natuurlijk ook een optie om uit het programma te stappen. Je toestel zal dan weer naar Android 7.1 Nougat teruggezet worden.

Nokia 2

De Nokia 2 is in oktober van 2017 gelanceerd en in januari dit jaar officieel aangekondigd voor de Benelux. het eerste Androidtoestel dat draait op een Qualcomm Snapdragon 212-chipset. Daarbij hoort de Adreno 304-gpu en qua geheugen moet het toestel het doen met 1GB RAM en 8GB (uitbreidbaar) intern geheugen. Dat zal in de praktijk moeten blijken. Het scherm is 5 inch groot en beschikt over een 720p-resolutie. Verder is er een 8 en een 5 megapixelcamera op het toestel aanwezig. Opvallend is dat de Nokia net als de Nokia 8 vervaardigd is van aluminium 6000-series voor een premium gevoel en dat is zeker een pré.

De Nokia 2 is in de kleuren Pewter/Black, Pewter/White en Copper/Black leverbaar en onder andere te koop bij Belsimpel voor 109 euro of via een van de onderstaande winkels.

[tds=6171]

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk