Nokia brengt Android 10 Go uit voor 99 euro kostende Nokia 1 Plus

Nokia brengt Android 10 Go uit voor 99 euro kostende Nokia 1 Plus

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nokia 1 Plus

De Nokia 1 Plus is in 2019 gelanceerd als een goedkope instap-smartphone met Android Go die prima te gebruiken is voor alle basistaken. Het toestel heeft een 4,5 inch scherm en draait op Android 9.0 Pie Go, de lichtgewicht versie van de Android 9 Pie. Hier horen ook speciale Go-versie apps bij. Deze telefoon kreeg een adviesprijs van 99 euro en schaf je nu aan voor 79,99 euro.

[tds=7005]

Nokia 1 Plus

De meeste smartphonefabrikanten geven deze instap-smartphones maar één of helemaal geen versie-updates, maar Nokia laat zien dat het ook anders kan. De Nokia 1 Plus wordt vanaf nu namelijk geüpdatet van Android 9.0 Pie Go naar Android 10 Go. CPO van HMD Global, Juho Sarvikas gaf eerder al aan dat de ervaring bij instapmodellen van smartphones niet als een beperking mag aanvoelen.

Android 10 Go

Android Go is een besturingssysteem dat gericht is op minder krachtige apparaten. Je kan de Go-editie zien als de lichtgewicht variant van de 'normale' Androidversie, waarbij snelheid en beveiliging de sleutelwoorden zijn. Android Go gebruikt minder opslag, start sneller op en gaat zuiniger met mobiele data om.

Beelden van Android Go

Android 10 Go werd enkele weken na de lancering van Android 10 gelanceerd en in dit artikel lees je alles erover.

Update-planning voor Android 10 Go

Volgens Nokia's update-planning voor Android 10 Go Edition zal in het tweede kwartaal een Android 10 Go-update voor de Nokia 2.1 en Nokia 1 (beide uit 2018) volgen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk