NL Alert test op 6 juni, is jouw Android-toestel er klaar voor?

NL Alert test op 6 juni, is jouw Android-toestel er klaar voor?

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

NL Alert

Het landelijke waarschuwingssysteem NL-Alert kan een melding uitsturen naar gebruikers in Nederland als er een calamiteit of actief gevaar is. In verzonden berichten staat informatie over zo'n lokale ramp en wat je dient te doen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een groot gaslek, brand op een industrieterrein of als er dijken door lijken te gaan breken. Berichten via dit systeem kunnen ook verstuurd en ontvangen worden als het netwerk overbelast is en het zijn dus geen normale SMS-berichten.

NL Alert test op 6 juni, is jouw Android-toestel er klaar voor?

NL-Alert test Android

Vandaag, 6 juni 2016, wordt er weer een testbericht door de overheid uitgestuurd om te kijken of iedereen deze NL Alert-berichten kan ontvangen. Ook gebruikers weten dan direct of de tekstberichten wel of niet op hun smartphone aankomen.

De meeste toestellen staan automatisch ingesteld en er hoeft dus geen actie ondernomen te worden, maar bepaalde Android-devices dienen handmatig ingesteld te worden voor NL-Alert. Hulp hierbij kan onder andere gevonden worden via de officiële instelhulp of via het NL-Alert-topic op ons forum. Bij mijn HTC 10 stond er nog geen nummer ingevoerd, wat ik dus even handmatig gedaan heb. Kwestie van de SMS-app openen, de instellingen openen, kiezen voor cell broadcast en daar het nummer 919 of 4371 invoeren. Op de HTC One M9 die ik bezit stond standaard 4371 ingesteld, terwijl ik bij de HTC 10 heb gekozen voor 919, we wachten het af.

In verschillende voorgaande edities van deze NL Alert-testberichten was het niet mogelijk om berichten te ontvangen als je een 4G-verbinding had, maar sinds vorige keer is dat inmiddels wel mogelijk.

Update 12.00

Hier kwam het NL-Alert testbericht binnen op alle telefoons op de redactievloer, bij jullie ook?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk