NL-Alert controlebericht verschijnt maandag via NS-informatieborden

NL-Alert controlebericht verschijnt maandag via NS-informatieborden

Controlebericht

Iedereen die op maandag 8 juni in Nederland aanwezig is, zal een NL-Alert controlebericht terugzien op zijn telefoon. Ten minste, dat is de bedoeling van de Nederlandse veiligheidsregio’s die de korte berichten inzetten bij calamiteiten. Het laatste landelijke NL-Alert bericht werd op 22 maart verzonden; het bericht belichtte de maatregelen die getroffen waren om het coronavirus in te perken, onder andere door ‘zo veel als mogelijk binnen te blijven’. Het NL-Alert bericht van 8 juni, is van een ander kaliber en dient juist als controle voor de werking van de NL-Alert systemen.

Coronavirus NL-Alert

Op zondag 22 maart 2020 werd voor het laatst een NL-Alert bericht uitgestuurd

Met zulke controleberichten krijgt men ook inzicht in de werking van hun telefoon met NL-Alert. Als er geen bericht verschijnt om ongeveer 12:00, dan is je telefoon (nog) niet juist ingesteld. Indien dat het geval is, is het aan te raden om via de website van NL-Alert te raadplegen hoe je de instellingen kan aanpassen zodat je de NL-Alert berichten wel ontvangt. Naast een bericht op de telefoon, stuurt de Nederlandse overheid zulke NL-Alert berichten tevens uit via de reisinformatieborden van de NS - maandag 8 juni vindt de eerste test plaats met de borden van de Nederlandse Spoorwegen.

Bus, tram en trein

Bij eerdere testberichten van de Nederlandse veiligheidsregio’s, werd tevens gebruikgemaakt van de reisinformatieborden van het openbaar vervoer, met name de bussen, trams en metro’s. Ditmaal zal de NS niet ontkomen aan de testen. Onbekend is of borden op trajecten waar de NS niet rijdt, ook een NL-Alert waarschuwingsbericht zullen tonen. Uiteindelijk is het doel van deze testen om berichten in het zicht te krijgen van mensen die geen telefoon gebruiken, of niet op de hoogte zijn van NL-Alert. Bij vorige testen van NL-Alert, ontvingen 13 miljoen mensen het bericht.

NL-Alert

Een NL-Alert bericht wordt uitgestuurd bij ernstige calamiteiten in jouw omgeving

Naast NL-Alert controleberichten, werkte de Nederlandse overheid aan een NL-Alert applicatie. Voor een korte periode stond de applicatie in onder andere de Google Play Store, waarna de minister aan het publiek heeft gevraagd de app te verwijderen: er was een datalek aanwezig. Onbekend is of deze app nog terug zal keren in de vorm zoals hij bestond. Het installeren van de app was niet nodig om een NL-Alert bericht te ontvangen, maar maakte het wel mogelijk om regio’s in te stellen waarvan je een bericht wilde ontvangen zodra een NL-Alert werd uitgestuurd.

Lees meer over:
NL-Alert

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties