Ruim 12,9 miljoen mensen ontvingen NL-Alert controlebericht

Ruim 12,9 miljoen mensen ontvingen NL-Alert controlebericht

NL-Alert heeft meer mensen bereikt

Het NL-Alert controlebericht van 2 december is volgens de Rijksoverheid door ruim 12,9 miljoen mensen ontvangen (85% van de mensen van 12 jaar en ouder). Hiermee heeft het controlebericht meer mensen bereikt dan in juni dit jaar, toen 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder (78%) het controlebericht ontvingen.

NL-Alert 2 december

Het controlebericht dat op 3 juni 2019 is verzonden had ook al een groter bereik ten opzichte van het bericht in december van 2018. Ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder (78%) ontvingen in juni de NL-Alert op hun telefoon, ten opzichte van 11,1 miljoen mensen (74%) in december 2018.

Uitbreiding NL-Alert

Naast NL-Alert op je mobiele telefoon was het controlebericht ook op digitale reclamezuilen, vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro te zien. Volgens de overheid zagen zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder het NL-Alert controlebericht op de vertrekborden in het openbaar vervoer en 150.000 mensen op digitale reclameschermen.

Een NL-Alert geeft informatie over een noodsituatie bij jou in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is, wat je het beste kunt doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden. De overheid zendt twee keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit om het systeem te testen. Het volgende NL-Alert controlebericht wordt op maandag 8 juni 2020 rond 12 uur uitgezonden.

Hebben jullie het controlebericht op 2 december op jullie telefoon binnen gekregen? Laar het ons weten in de reacties.

Lees meer over:
Algemeen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer