Nike gebruikt telefooncamera om schoenmaat op te meten

Nike gebruikt telefooncamera om schoenmaat op te meten

Nike Fit

Nike meldt dat drie van de vijf mensen de verkeerde schoenmaat doorgeven bij hun bestelling. Daarnaast loopt volgens Nike zo'n 60% van de mensen op schoenen met de verkeerde maat. Volgens het sportmerk komt dat deels door verouderde tools die de industrie gebruikt voor het opmeten van de voeten. Het is veel complexer dan dat. Daarom heeft Nike een nieuwe scan-methode ontwikkeld, Nike Fit, dat met behulp van verschillende technieken de voet veel nauwkeuriger kan opmeten.

Nike Fit gebruikt onder andere machine learning, kunstmatige intelligentie en verschillende algoritmen om de volledige vorm van de voet te meten. Al deze techniek in de app werkt samen met de camera in je telefoon. Als je deze op je voeten richt, zal de app de voeten op 13 punten scannen inclusief het verschil tussen de voeten en de vloer. Zowel de lengte, breedte en de omvang worden daarbij opgenomen. Nike Fit kan tevens voeten afzonderlijk van elkaar meten.

Nike Fit

Zodra de scan voltooid is, zal Nike de resultaten vergelijken met zijn database. Hier worden de resultaten naast die van anderen met vergelijkbare maten gelegd. Vervolgens kan de fabrikant de juiste schoenen voorstellen.

Hoe meer data er gescand wordt, hoe meer data er aan de database toegevoegd kan worden. Zo wordt deze alleen maar nauwkeuriger. Nike stelt nu al dat de metingen tot twee millimeter nauwkeurig zijn.

Beschikbaarheid

Nike Fit zal in juli in de verenigde Staten worden uitgerold. Europa volgt eind augustus. De app wordt daarnaast ook primaire meetinstrument in Nike-winkels ingezet.

Een vergelijkbare techniek toonde Google tijdens Google I/O deze week. Er zijn nieuwe features voor Google Zoeken aangekondigd waarmee het onder andere mogelijk wordt om objecten waar je naar zoekt in Augmented Reality voor je te projecteren. Google heeft hiervoor met New Balance samengewerkt om schoenen in 3D te projecteren.

Lees meer over:
Algemeen Nike

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties