'Nieuwste Xiaomi-smartphone krijgt Dynamic Island van iPhone 14 Pro'

'Nieuwste Xiaomi-smartphone krijgt Dynamic Island van iPhone 14 Pro'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De nieuwste smartphone van Xiaomi krijgt mogelijk een Dynamic Island. De grote pilvormige inkeping waar de iPhone 14 Pro (Max) bekend om staat, is straks dus ook in een Android-smartphone terug te vinden.

Xiaomi 13 Lite

Aankomende 26 februari zal Xiaomi de 13-serie op het MWC - Mobile World Congress - in Barcelona aankondigen. Het zal hierbij gaan om twee nieuwe high-end smartphones van het Chinese bedrijf. Meer informatie over beide toestellen kun je in dit artikel vinden.

Naast deze smartphones, zou Xiaomi ook van plan zijn om een goedkopere variant van de 13-serie op de markt te brengen. Het zal gaan om de Xiaomi 13 Lite. Deze telefoon is namelijk gespot op de website van een retailer, zo meldt Gizchina. De smartphone zal beschikken over een 120 Hz 6,55 inch Full HD+ AMOLED-paneel, de Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1-chip, een 50 MP hoofdcamera, een 4500 mAh accu die kan worden opgeladen met een vermogen van 67W én de beschikking krijgen over een Dynamic Island.

'Nieuwste Xiaomi-smartphone krijgt Dynamic Island van iPhone 14 Pro'

Gelekte informatie over de Xiaomi 13 Lite. Beeld: Gizchina

Dynamic Island

Het Dynamic Island is een pilvormige inkeping in het scherm. De term werd in 2022 door Apple bedacht voor de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Er is geen enkel bedrijf dat een mankement - de grote inkeping in het scherm - marketingtechnisch zo goed weet neer te zetten als Apple. Het bedrijf zorgt er namelijk voor dat de grote inkeping een functie heeft gekregen en weet het zo te brengen alsof het een must is in plaats van een euvel. Daarbij geeft het de high-end toestellen van Apple een kenmerkend element.

Xiaomi lijkt dit Dynamic Island nu naar Android te willen halen. Het is alleen nog niet bekend welke functionaliteiten de fabrikant eraan gaat hangen. We weten dus nog niet of ze net als Apple bepaalde widgets en andere handigheidjes in de balk gaan introduceren. Het Dynamic Island is overigens nu ook al op Android-smartphones te krijgen. Hier zijn namelijk apps voor, hierover lees je meer in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Prijs en beschikbaarheid

Volgens de gelekte informatie moet de 13 Lite om en nabij de 500 euro gaan kosten. Hierbij zou het gaan om de variant met 8 GB aan RAM en 128 GB aan opslag. De 256 GB-variant moet 50 euro duurder worden. Het is nog niet precies bekend wanneer het toestel beschikbaar zal zijn en wanneer die aangekondigd gaat worden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk