WhatsApp Chatvergrendeling, zo verberg je je meest persoonlijke chats

WhatsApp Chatvergrendeling, zo verberg je je meest persoonlijke chats

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

WhatsApp heeft een nieuwe functie aangekondigd genaamd "chatvergrendeling", speciaal voor je meest persoonlijke gesprekken. Je kan met deze functie namelijk je gevoelige gesprekken, met persoonlijke, financiële of vertrouwelijke informatie, extra beveiligen. Zo werkt het.

Wat is WhatsApp-chatvergrendeling?

WhatsApp heeft een extra beveiligingslaag voor je meerst persoonlijke gesprekken. Als je een chat vergrendelt, wordt deze verplaatst naar een aparte map. Je ziet de chat dus niet meer in het beginscherm. Die aparte map kan je alleen openen met het wachtwoord of de biometrische gegevens, zoals een vingerafdruk. Bovendien wordt de inhoud van die chat automatisch verborgen in meldingen.

Volgens WhatsApp komt chatvergrendeling vooral van pas voor mensen die hun telefoon soms moeten delen met een familielid. Het komt ook van pas als iemand anders je telefoon vasthoudt precies op het moment dat er een nieuw privébericht binnenkomt.

1. WhatsApp-chatvergrendeling activeren

Je kan chatvergrendeling in WhatsApp instellen voor één-op-één- en voor groepschats. Tik hiervoor op de naam van de chat en tik daarna op Chatvergrendeling. Je kan hier desgewenst een vingerafdruk ingeven.

WhatsApp Chatvergrendeling, zo verberg je je meest persoonlijke chats

2. WhatsApp-chats met chatvergrendeling weergeven

Wil je de privégesprekken weer tevoorschijn halen? Dan trek je langzaam je Postvak IN omlaag. Vervolgens tik je op het gesprek en voer je het wachtwoord in van je telefoon of je biometrische gegevens.

WhatsApp Chatvergrendeling, zo verberg je je meest persoonlijke chats

WhatsApp voegt in de komende maanden meer opties toe aan Chatvergrendeling. Zo komt er vergrendeling voor ondersteunende apparaten en het maken van aangepaste wachtwoorden voor je chats. Denk aan een uniek wachtwoord dat niet hetzelfde is als het wachtwoord dat je voor je telefoon gebruikt.

Heb jij de Chatvergrendeling al gebruikt voor bepaalde WhatsApp-chats? Waarvoor zou je het gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp-tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips, dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

WhatsApp Chatvergrendeling, zo verberg je je meest persoonlijke chats

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk