'Nieuwe vouwbare smartphones Samsung zijn voor het eerst stofdicht'

'Nieuwe vouwbare smartphones Samsung zijn voor het eerst stofdicht'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Volgens de laatste geruchten krijgen de nieuwste vouwbare smartphones van Samsung een IP58-rating. Dit houdt in dat ze waterdicht zijn én worden beschermd tegen stof. Dit laatste zal voor het eerst zijn voor een vouwbare smartphone van het Zuid-Koreaanse merk of voor een foldable in het algemeen.

Vouwbare smartphone beschermd tegen stof

Volgens een geruchtenverspreider op Twitter krijgen de Samsung Galaxy Z Fold 5 en de Z Flip 5 een IP58-rating. Dit zal inhouden dat ze, naast waterdicht, ook beschermd zijn tegen het binnendringen van stof. Het eerste cijfer hierin staat namelijk voor de bescherming tegen vaste deeltjes. Dit getal loopt van X, geen officiële bescherming, tot en met 6 (geheel stofdicht).

Als het klopt dat de Z Fold 5 en de Z Flip 5 een IP-rating krijgen van IP58, dan betekent dit dat stof in de smartphones slechts beperkt binnen zou kunnen dringen en daarbij niet voor schade zou kunnen zorgen. Met zo'n IP-rating moeten smartphones dus worden beschermd tegen vaste deeltjes. Hierbij kun je denken aan stof en zand. Bij zand moet je er echter wel op letten dat het heel makkelijk je scherm kan beschadigen. Meer hierover lees je in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

De 8 in IP58 geeft overigens aan dat de smartphones waterdicht zijn, vanaf de Galaxy Z Flip 3-serie kregen de foldables van Samsung deze rating al. Het is wel voor het eerst dat de toestellen ook bescherm gaan worden tegen stof.

Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 beschikbaarheid

We verwachten dat de nieuwe vouwbare smartphones van Samsung aan het eind van juli aangekondigd zullen worden, zo heeft Samsung zelf bekend gemaakt. De Galaxy Z Flip 5 zou volgens de geruchten een groot coverscherm moeten gaan krijgen, net zoals de Motorola Razr 40 Ultra.

Gerelateerde artikelen

De Galaxy Z Fold 5 zou een 108 MP hoofdcamera krijgen en gaan beschikken over een vernieuwd scharnier waardoor de vouw in het midden nauwelijks meer zichtbaar en voelbaar zou moeten zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk