De nieuwe videoclip van John Legend is helemaal met de Pixel 2 opgenomen

De nieuwe videoclip van John Legend is helemaal met de Pixel 2 opgenomen

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Opnames met de Google Pixel 2

Het is niet het materiaal wat je hebt, maar hoe je ermee omgaat. In het geval van een (smartphone)camera is dit zeer zeker het geval. Je kan nog de beste camera ter wereld hebben maar of je mooie foto's maakt hangt ook af wat je precies op de foto zet.

Nu zijn smartphonecamera's de laatste paar jaren ontegenzeggelijk veel beter geworden. Neem de beruchte en bekende benchmark DxOMark. Deze organisatie test smartphonecamera's al een tijdje en hangt vervolgens een score aan de kwaliteit van zowel foto's als video's. In de grafiek hieronder kan je zien hoe de score door de jaren omhoog is gegaan. Van rond de 65 voor foto's van de Nokia 808 naar dik de 100 tegenwoordig met de Huawei P20 Pro.

De makers van de nieuwe videoclip van John Legend dachten dat ze hier wel iets mee konden. Ze besloten met de Google Pixel 2 (XL) de gehele clip op te nemen. Het gaat om het liedje 'A Good Night.' In de clip zelf kan je zien dat het digitale aspect centraal staat. Er worden meerdere mensen naar links en rechts geswiped. Dat is overduidelijk een referentie aan Tinder.

Het indrukwekkende aan de beelden zijn dat deze binnen in niet al te goede belichting zijn opgenomen. Deze omstandigheden zijn juist een uitdaging voor de kleine sensoren van smartphones die relatief weinig licht kunnen opvangen.

Wat voor equipment er allemaal bij het maken van zo'n clip komt maken met een smartphone kan je in bovenstaand filmpje zien. Denk aan stabilizers, andere lenzen op de camera, en zelfs een complete 'camera rig.' Kortom, er gaat nog wel wat werk inzitten. Waarschijnlijk zal er ook wel het nodige nabewerkt zijn. Maar een complete videoclip opnemen met een smartphone? Dat al met al prima in 2018.

Bron: Google Blog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk