Snapdragon X65-modem maakt 5G next-level, snelheid tot 10 Gbps

Snapdragon X65-modem maakt 5G next-level, snelheid tot 10 Gbps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm heeft een nieuwe reeks 5G-modems aangekondigd. Ze ondersteunen een hogere downloadsnelheid en meer energiezuinigheid. Daarnaast kan Qualcomm ze verder softwarematig verbeteren in de toekomst.

Snapdragon X65-modem

Een nieuwe generatie van 5G-modems staat klaar, want Qualcomm heeft de Snapdragon X65 en Snapdragon X62 voorgesteld. Die eerste is de meest high-end variant en hij is ook de opvolger van de Snapdragon X60 die met de Snapdragon 888 verscheen, dat is Qualcomms nieuwste high-end chipset.

De nieuwe Snapdragon X65 ondersteunt een downloadsnelheid tot 10 Gbps, vergeleken met de 7,5 Gbps van de Snapdragon X60. Hij heeft een grote 1000 MHz bandbreedte en ondersteunt ook de mmWave-technologie voor 5G en snelle sub-6 Ghz bandbreedte. Daarnaast laat Qualcomm zijn antennes naar eigen zeggen werken met kunstmatige intelligentie, waardoor ze voorspellend detecteren waar de gebruiker zijn handen houdt rondom de telefoon. Zo kan de modem zijn mobiel signaal daarom aanpassen om zo de snelheid van de verbinding en het energieverbruik te optimaliseren.

Snapdragon X65-modem maakt 5G next-level, snelheid tot 10 Gbps

5G is nu 100 keer sneller vergeleken met 4G-verbindingen in 2010

'Glasvezel door de lucht'

Verder toont Qualcomm ook de 5G powerShare 2.0-functie en die kan de modem beter laten schakelen tussen een stand-by-stand en actieve modus. Zo vermindert Qualcomm het energieverbruik met 10 procent, want het zorgt ervoor dat de Snapdragon X65 langer in stand-by kan functioneren.

De voordeligere X62-modem komt met een downloadsnelheid van maximaal 4,4 Gbps en ook de bandbreedte is beperkt tot 400 MHz. We verwachten de eerste telefoons met deze modems in het najaar van 2021, maar Qualcomm heeft ook plannen om de 5G-technologie in vaste installaties te implementeren. De chipmaker noemt de technologie "glasvezel door de lucht". In onderstaande video kan je nog meer ontdekken over Qualcomms plannen met 5G.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk