Nieuwe rugged phone Cat S75 met verbindingsinnovatie wordt aangekondigd op MWC

Nieuwe rugged phone Cat S75 met verbindingsinnovatie wordt aangekondigd op MWC

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Bullitt Group presenteert op Mobile World Congress de aankomende dagen een nieuwe rugged telefoon. Het gaat om de Cat S75 en voor het eerst is het verlies van mobiele ontvangst geen probleem meer, zo belooft het merk.

Cat S75

Dit toestel heeft een 6,6 inch scherm en een flinke batterij van 5.000 mAh die twee dagen zou meegaan. Het apparaat draait op Android 12, maar wordt qua besturingssysteemupdates niet heel lang ondersteund: hij krijgt nog twee OS-updates. Aan de andere kant kun je er wel langer mee doen qua beveiligingsupdates, namelijk vijf jaar.

Een rugged smartphone is qua behuizing zo uitgerust dat hij tegen een stootje kan, waardoor hij goed in de zware industrie kan worden gebruikt. Er worden al jaren rugged telefoons van Cat gemaakt, maar voor het eerst zit er nu een NTN-chip in van MediaTek. Dat staat voor non-terrestrial network en betekent dat de smartphone verbinding kan maken met geostationaire satellieten op zo’n 37.500 kilometer boven aarde. Zo kun je ook als je geen gewone mobiele verbinding hebt toch berichtjes versturen of een noodsignaal. De ontvanger hoeft geen NTN-apparaat te hebben, want die krijgt via de Bullitt Satellite Messenger-dienst een sms. Je kunt vervolgens in de app van Bullitt reageren.

Nieuwe rugged phone Cat S75 met verbindingsinnovatie wordt aangekondigd op MWC

Rugged telefoon

Deze telefoon kan een val van 1,8 meter op staal overleven en hij is bovendien stof-, zand- en vuildicht. Neem je hem mee onder water, dan blijft hij volgens de tests tot 35 minuten op 5 meter in orde. De IP-ratings van het toestel zijn IP68 en IP69K. Qua temperatuur kan hij ook wel wat hebben: hij is volgens militaire standaarden (MIL-SPEC 810H) getest en dat betekent dat hij extreme temperaturen de baas is, maar ook luchtvochtigheid, zoute mist en trillingen.

Wil je het toestel schoonmaken, dan kun je hier gewoon zeep voor gebruiken of een alcoholdoekje. Er is daarnaast gebruikgemaakt van speciale hygienetechnologie in de vorm van een laag antibacteriële zilverionen op het toestel. Cat S75 is nu voor te bestellen via catphones.com en kost 599 euro (inclusief 3 maanden Bullitt Satellite Messenger-abonnement ‘Essentials’, waarmee je tot 30 satellietberichten kunt versturen). Een abonnement op de satellietmessenger van het merk is normaliter verkrijgbaar vanaf 4,99 euro per maand. Abonnees van Bullitt Satellite Messenger krijgen daarbij wel een gratis proefabonnement van twaalf maanden op de SOS-noodhulpdienst van FocusPoint International.

Gerelateerde artikelen

Motorola Defy Satellite Link

Naast deze rugged phone komt Bullitt Group ook met iets anders op MWC, namelijk de Motorola Defy Satellite Link. Dat is een klein, licht Bluetooth-accessoire waarmee je via satelliet kunt communiceren op elk Android- of iOS-apparaat. Zo heb je alsnog een communicatiemogelijkheid op afgelegen plekken waar geen mobiel bereik is. Ook hier speelt die Bullitt Satellite Messenger-app weer een rol, omdat je dan berichten via satelliet kunt ontvangen en versturen. Ook Motorola Defy Satellite Link is getest conform de militaire standaard MIL-SPEC 810H. Hij is IP68 water- en stofbestendig met een batterij van 600 mAh die meerdere dagen meegaat. Er zit daarnaast een fysieke SOS-knop op en een ‘locatie check-in’, mocht de smartphone die eraan gelinkt is niet in de buurt zijn.

Nieuwe rugged phone Cat S75 met verbindingsinnovatie wordt aangekondigd op MWC

Het apparaatje is vanaf april 2023 beschikbaar via motorolarugged.com en kost 119 euro los en 169 euro in combinatie met een jaar Bullitt Satellite Messenger ‘Essentials’ (met tot dertig satellietberichten en SOS-noodhulp).

Ben jij in de markt voor een rugged toestel? Waarom? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk