Nieuwe persafbeelding Nexus 5 gelekt, aankondiging nabij?

Nieuwe persafbeelding Nexus 5 gelekt, aankondiging nabij?

Lekken

We vermoeden dat we aan het einde van aankomende week de Nexus 5 zullen zien, maar zeker weten doen we het nog niet. Google brengt ons nog steeds danig in de war door geen directe informatie te geven, maar bijvoorbeeld wel een Google Play-evenement te organiseren. Achteraf bleek dat op dit evenement van afgelopen week geen nieuwe informatie werd vrijgegeven.

Er is in deze gekke wereld een account op Twitter dat je altijd moet volgen wanneer je de laatste roddels of gelekte informatie wilt weten op het gebied van smartphones en dat is @evleaks. Deze account was tot deze zomer net zo geheimzinnig als The Stig van het bekende autoprogramma Top Gear. Toen werd bekend dat oud-Engadget en oud-Pocketnow-redacteur Evan Bass achter deze account zit. Hij heeft het in ieder geval heel vaak bij het rechte eind en beschikt regelmatig als enige over gelekte informatie.

Nexus 5 lek

Dit keer tweet hij een 'press-render' van de Nexus 5, een press-render is een door de computer gemaakte afbeelding die haast niet van een foto te onderscheiden is. Deze afbeeldingen worden meestal aan de pers gegeven om te gebruiken in hun artikelen. Omdat we de Nexus 5 al zo vaak gezien hebben, kunnen we alleen maar blij zijn met deze render want het is wederom een sterke aanwijzing dat de lancering van dit toestel ophanden is.

Specs

Alhoewel we de specificaties niet van een plaatje af kunnen lezen denken we het wel al te weten. De Nexus 5 zal zo goed als zeker draaien op een Snapdragon 800-chipset met een kloksnelheid van 2,3 GHz en 3 GB aan RAM-geheugen. Natuurlijk we waarschijnlijk ook Bluetooth 4.0 en NFC zien en waarschijnlijk krijgen we de keuze tussen 16 en 32 GB aan geheugen.

Prijzen en beschikbaarheid

Vorige week verscheen de Nexus 5 kort in de Google Play Store en daar werd een vanafprijs van $349 genoemd. Wat dat voor ons zal betekenen, is nog niet duidelijk. De Nexus 4, ook gemaakt en verkocht door LG, was hier alleen te koop via grijze import (onder andere via de Mediamarkt) tegen een veel hogere prijs dan in de landen waar Google direct smartphones en tablets via de Google Play Store verkoopt. De Nexus 7 is hier echter niet duurder dan in andere landen, maar dit apparaat wordt gemaakt door ASUS.

Nieuwe geruchten zeggen dat we de Nexus 5 op 31 oktober op het podium bij Google zullen zien en niet lang daarna in de winkels. Een tijd is nog niet bekend gemaakt, maar het feit dat we de tijd '7:00' op de render zien, is waarschijnlijk een aanwijzing. Google haalt vaker dit soort grapjes met de tijd in screenshots uit, waar nieuwe Androidversies steeds werden aangekondigd met een bepaalde tijd, zoals Android 4.3 en 4:30 uur. 7:00 uur 's ochtends lokale tijd in Mountain View, de plaats waar het hoofdkantoor van Google staat, is 15:00 uur onze tijd. En (nog waarschijnlijker) 19:00 uur lokale tijd is 03:00 uur de volgende dag bij ons.

Lees meer over:
Nexus 5

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties