Nieuwe NVIDIA Shield TV met vernieuwde Tegra-processor opgedoken

Nieuwe NVIDIA Shield TV met vernieuwde Tegra-processor opgedoken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nieuwe NVIDIA Shield TV

NVIDIA komt met een nieuwe versie van zijn Shield TV, de bekendste Android TV-box waarvan de laatste versie ondertussen 2,5 jaar geleden werd voorgesteld op de CES 2017-beurs in Las Vegas. We hebben het toestel hier op Androidworld kunnen testen en zijn sindsdien fan geworden van het krachtige apparaat. NVIDIA is er ook in geslaagd om zijn Shield TV al die tijd van goede update-ondersteuning te voorzien met regelmatig nieuwe functies die werden toegevoegd.

Een nieuwe versie van de Shield TV is nu gepasseerd bij de Amerikaanse regulator FCC voor de nodige certificering, wat erop wijst dat het nieuwe product daarna klaar is om op de markt te verschijnen. Uit de informatie blijkt ook dat het apparaat een nieuwe Tegra X1 T210 B01-processor van NVIDIA zal gebruiken. We verwachten dat de Android TV-box met een nieuwe afstandsbediening en een verbeterde controller zal komen voor het spelen van games.

Foto van NVIDIA Shield TV 2017 met controllers

Stadia-machine

Games was altijd een belangrijk aspect voor de Shield TV, want NVIDIA bracht een eigen controller en wist exclusieve game-titels binnen te halen. Er gaan dan ook geruchten de ronde dat NVIDIA de volgende Shield TV naar voren wil schuiven als een premium apparaat voor het spelen van games via Googles cloud-gamingdienst Stadia. Al bleek uit een recente AMA-sessie op Reddit dat Google daar nog niets over kwijt wil. In dit artikel lees je waarom de omarming van Stadia een logische stap kan zijn voor NVIDIA.

Voorlopig blijft het nog wachten op meer informatie, een prijs en een verschijningsdatum voor het apparaat. Heb jij een NVIDIA Shield TV of een andere Android TV-box thuis? Misschien wil je er bewust geen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Nieuwe NVIDIA Shield TV met vernieuwde Tegra-processor opgedoken

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk