Nieuwe NVIDIA Shield TV nu beschikbaar in Nederland en België

Nieuwe NVIDIA Shield TV nu beschikbaar in Nederland en België

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

NVIDIA Shield TV (2017)

De nieuwe NVIDIA Shield TV verschilt niet veel van zijn voorganger, hij heeft dezelfde specificaties, maar is wel maar liefst 40% kleiner. De Android TV-console wordt aangedreven door een NVIDIA Tegra X1-chipset en komt met een vernieuwde controller en softwaremogelijkheden. De basisversie heeft 16 GB aan opslag aan boord die uit te breiden is door middel van een (USB)harde schijf.

De Pro-uitvoering van de NVIDIA Shield TV wordt niet kleiner, maar blijft hetzelfde formaat. Deze versie met 500 GB-schijf wordt ook geleverd met de nieuwe controller. Meer over deze snelle Android TV-box lees je in dit artikel.

De basisversie van de NVIDIA Shield TV kan via Coolblue besteld worden voor €229,99. De pro-versie staat voor levering op 30 januari 2017 en kost €329,99.

NVIDIA Shield TV (2015) - Shield Experience upgrade 5.0

Bij de aankondiging van de nieuwste mediastreamer van NVIDIA, de 2017-editie van de Shield TV, gaf de fabrikant aan dat de nieuwe softwaremogelijkheden ook naar de 2015-editie zou komen. De uitrol van deze grote firmwareupdate met versienummer 5.0 is gisteren begonnen.

De NVIDIA Shield TV (2015) zal qua Androidversie worden geüpdatet van Android 6.0 naar Android 7.0 Nougat. Met Nougat worden picture-in picture-weergave, recente-apps (dubbelklik op homeknop) en een nieuw instellingenmenu geïntroduceerd. Dat is nog niet alles.

Amazon Video wordt in deze upgrade toegevoegd. Abonnees kunnen in 4K films en series via de Shield afspelen. Verder wordt de SHIELD Hub vervangen door de NVIDIA Games App waarin onder andere GeForce NOW- en Androidgames zijn te vinden. De update van de NVIDIA Games App vindt plaats via de Play Store.

GeForce NOW, het cloud-systeem van NVIDIA waarmee je pc-games kunt streamen, wordt geüpdatet naar GeForce GTX 1080 waardoor de prestaties beter zijn en NVIDIA GameStream wordt voorzien van 4K HDR-ondersteuning. Daarnaast worden een aantal nieuwe apps en games aan de Shield toegevoegd (onder andere Space Marshals 2, Twitter) en kun je met de Nest-app nu ook beelden van je Nest-camera's via de Shield bekijken. Andere verbeteringen, zoals integratie met Google Assistant, worden in de komende maanden beschikbaar gemaakt.

Shield Experience upgrade 5.0 downloaden

Deze nieuwe features zijn tezamen met nog een aantal verbeteringen in Shield Experience upgrade 5.0 sinds gisteren beschikbaar maar zullen nog niet voor iedereen meteen beschikbaar zijn. De Shield TV (2015) op de redactie heeft namelijk nog geen update binnen.

Bron: NVIDIA via DroidLife

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk