'Nieuwe Nexus-smartphone van HTC krijgt 3D-Touch'

'Nieuwe Nexus-smartphone van HTC krijgt 3D-Touch'

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Volgens de laatste berichten zou HTC de nieuwe Nexus maken voor dit jaar. Nu zou er een drukgevoelig scherm ingebouwd worden, zo valt te lezen op Weibo.

Drukgevoelig scherm

HTC zou (één van de ) Nexus-smartphone(s) voor zijn rekening nemen dit jaar en daar zou een interessante, relatief nieuwe functie worden ingebouwd. Apple heeft dit 3D-Touch gedoopt, Huawei noemt het Force Touch. Het betekent dat het scherm drukgevoelig is er en dus andere functies gekoppeld kunnen worden als er harder op het scherm gedrukt werd. Dit werd onder andere gedemonstreerd door een sinaasappel op het toestel te leggen, waarna deze gewogen kan worden. Niet alleen Apple en Huawei zijn hiermee bezig, meerdere Aziatische merken zijn er druk mee bezig. Onder andere ZTE, Meizu, Xiaomi en Vivo. 

HTC Nexus

Ook HTC zou deze nieuwe functie gaan toevoegen aan het nog te maken Nexus-device. Hierbij wordt ook gesuggereerd dat er in Android N wel eens standaard-support zou kunnen komen voor deze nieuwe techniek. Zodra er ondersteuning vanuit Google is, wil dit zeggen dat er geen eigen implementaties van de fabrikanten vereist is qua software. Mocht Google besluiten dit toe te voegen aan Android N, kan deze nieuwe techniek wel eens een vogelvlucht nemen. Dat zagen we bijvoorbeeld ook bij de vingerafdrukscanners.

Overigens is er al sinds de eerste versie van Android basale ondersteuning voor drukgevoelige schermen en zou deze ook gebruikt kunnen worden voor 3D-achtige toepassingen. Tot nu toe is dacht echter, door gebrek aan toestellen die hier ondersteuning voor bieden, nog niet gebeurd. Op Android was het wel mogelijk om lang op een item te drukken en zo een menu te openen, maar omdat dit lastig te ontdekken is voor de gebruiker, wordt hier steeds minder gebruik van gemaakt. De vraag is dan ook Google hier een oplossing voor zou kunnen bieden.

We weten op dit moment nog erg weinig over de nieuwe HTC Nexus en Android N. Maar voor de lancering zullen waarschijnlijk nog de nodige details uitlekken. Tot de daadwerkelijke launch moeten we het doen met niet te verifiëren geruchten.

Via GizChina

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk