Nieuwe navigatiebalk voor WhatsApp breder beschikbaar, ook in Nederland

Nieuwe navigatiebalk voor WhatsApp breder beschikbaar, ook in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De nieuwe navigatiebalk in WhatsApp werd onlangs getest met een kleine groep mensen met WhatsApp Beta. Die kleine groep is nu aanzienlijk uitgebreid. Een groot deel van de bètatesters van WhatsApp heeft nu namelijk de navigatiebalk onderin de app staan.

De navigatiebalk in WhatsApp zit nu onderin de app

WhatsApp werkt momenteel aan een opvallende wijziging voor de navigatiebalk in de app. Niet alleen zal de nieuwe variant er anders uitzien, maar deze krijgt ook een nieuwe positie in WhatsApp. Veel gebruikers hebben in de afgelopen jaren namelijk gevraagd om een vergelijkbare navigatiebalk als die in WhatsApp voor iOS. Deze balk bevindt zich onderaan de app, terwijl de huidige balk in de Android-app zich nog bovenaan bevindt. Het lijkt erop dat WhatsApp naar deze feedback heeft geluisterd en bezig is met het implementeren van deze belangrijke veranderingen in de nabije toekomst.

Gerelateerde artikelen

Door de navigatiebalk onderaan in de app te plaatsen wordt het veel gemakkelijker om de verschillende opties te bereiken, vooral voor mensen die hun telefoon vaak met één hand bedienen. Bovendien zijn de Communities beter zichtbaar, niet alleen via een icoontje, maar ook met een tekstlabel. Dit betekent dat je binnenkort een vernieuwde navigatiebalk onderaan WhatsApp zult zien. Daar vind je achtereenvolgens Chats, Communities, Status en Oproepen.

Nieuwe navigatiebalk voor WhatsApp breder beschikbaar, ook in Nederland

Er is ook slecht nieuws

De nieuwe navigatiebalk in WhatsApp komt ook met een groot nadeel. Het is niet meer mogelijk om tussen de verschillende opties in de balk te vegen. Dit is wel mogelijk in de 'oude' navigatiebalk die bovenin de app staat. Je moet dus op een optie tikken om ernaartoe te schakelen.

WhatsApp verandert vrijwel nooit zulke belangrijke onderdelen in zijn app. De laatste grote ontwerpwijziging was in 2015, toen de app op Material You overging. Je zult dus begrijpen dat dit een grote stap is en er zullen veel voorstanders maar ook tegenstanders zijn.

Op de redactie is de nieuwe navigatiebalk er al deels, in zowel de bètaversie als de stabiele versie van de app. Wat vind jij van de nieuwe navigatiebalk onderin WhatsApp? Heb je hem al? Laat het weten in de reacties onder dit artikel, we zijn benieuwd.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk