Nieuwe Material You-widgets voor Contacten-app worden nu uitgerold: heb jij ze al?

Nieuwe Material You-widgets voor Contacten-app worden nu uitgerold: heb jij ze al?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google geeft de Contacten-app een paar mooie widgets die dankzij Material You perfect bij de kleuren van je wallpaper passen. Dit zijn de nieuwe Material You-widgets.

Twee nieuwe Contacten-widgets in Material You-stijl

Google introduceerde Material You, een compleet nieuw design, met de komst van Android 12. Met Material You kan je de interface aanpassen aan de kleuren van de wallpaper die je ingesteld hebt of zelf kleuren kiezen. Onder andere de klok, de widgets en de snelle instellingen nemen die kleuren over. De Contacten-app van Google heeft naast de drie standaard widgets in november een mooie grote Material You-widget (3x2) met de naam 'Individueel contact' erbij gekregen.

Die widget was toen nog niet beschikbaar maar daar komt nu langzamerhand een einde aan. De widget wordt vanaf nu namelijk uitgerold samen met nog een 2x2 en 4x1 widget. De eerste heet 'Individueel contact' en die kan van 2x2 worden aangepast in verschillende formaten, zoals een verticale 3x1 widget. Daarnaast duikt er een 4x1 widget met de naam 'Favoriete contacten' op. Hier kun je je favoriete contacten aan toevoegen. Deze widget is volgens Android Police nog maar voor een heel kleine groep beschikbaar.

De bestaande snelkoppelingen in Contacten blijven gewoon bestaan. Er is er eentje voor één contactpersoon, eentje om een contactpersoon te bellen en eentje om een contactpersoon een bericht te sturen via Berichten. Alleen de nieuwe widgets nemen de kleur van de wallpaper over. Zo komt de interface meer als één geheel over.

De nieuwe widgets zouden in versie 4.5.24.517943267 van de Contacten-app te zien moeten zijn. Google is ze geleidelijk voor een grotere groep aan het uitrollen. Tot die tijd gaan we proberen geduldig te wachten totdat we aan de beurt zijn.

Werkt de nieuwe Material You-widget van de Contacten-app bij jou wel? Laat het ons weten in de reacties.

Een widget toevoegen

  1. Tik op een leeg gedeelte op een startscherm en houd dit vast
  2. Tik op Widgets
  3. Tik op de nieuwe Contacten-widget en houd deze vast
  4. Sleep de widget naar de gewenste positie en kies een contactpersoon
  5. Haal je vinger van het scherm
Contacten

Contacten

Wat is Google Contacten? Contacten, of Contacts, is de officiële contactpersonen-app van Google en is te vinden op bijna elke Androidtelefoon. Je kan de app ook ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk