'Nieuwe Google TV afstandsbediening kan zichzelf opladen'

'Nieuwe Google TV afstandsbediening kan zichzelf opladen'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Volgens de laatste geruchten werkt Google aan een nieuwe high-end variant van de Chromecast met Google TV. Die variant zou wel eens een afstandsbediening kunnen krijgen waarvan je de batterijen nooit meer hoeft te verwisselen.

Google TV afstandsbediening laadt zichzelf op

Toekomstige Google TV-afstandsbedieningen krijgen een batterij die zichzelf oplaad door de verlichting binnenshuis. Dat beweert 9to5Google op basis van een fabrikant die op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas een concept van zo'n afstandsbediening al aangekondigd heeft. Die afstandsbediening heeft dezelfde knopindeling als de standaard Google TV-afstandsbediening. Daarnaast is er een fotovoltaïsche cel onderaan zichtbaar. Daarmee kan de afstandsbediening zichzelf opladen.

Gerelateerde artikelen

Een fotovoltaïsche cel, ook wel PV-cel genoemd, is een zonnecel die licht omzet in elektriciteit. De Zweedse fabrikant Exeger maakt dit soort cellen maar dan in de vorm van folie. Die technologie heet Powerfoyle. De folie wekt bij natuurlijk en bij kunstlicht energie op en de folie kan op verschillende oppervlaktes bevestigd worden. We zagen deze folie vorig jaar ook bij deze koptelefoon van Adidas. Dit apparaat laadt zichzelf op bij natuurlijk en bij kunstlicht. In het geval van de Google TV-afstandsbediening zou er ook gebruikt worden gemaakt van kunstlicht, de verlichting binnenshuis. Hoeveel kunstlicht de afstandsbediening nodig heeft om zichzelf op te laden, is niet bekend.

Dit is de afstandsbediening van TW Electronics die zichzelf oplaadt

Dit is de afstandsbediening van TW Electronics die zichzelf oplaadt

Lancering nieuwe Chromecast met Google TV

Wanneer Google zijn nieuwste Chromecast met Google TV gaat aankondigen, is niet bekend. We hopen in ieder geval dat het om deze mysterieuze opvolger gaat, een high-end Chromecast met Google TV. Een zichzelf opladende afstandsbediening past hier namelijk perfect bij. Momenteel zijn er twee Chromecast-dongles met Google TV. De eerste werd in september 2020 aangekondigd. Deze variant met 4K-ondersteuning was pas in 2022 officieel in Nederland en België verkrijgbaar. In september van 2022 kwam daar de goedkopere Chromecast met Google TV (HD) bij.

Kijk jij uit naar een nieuwe Chromecast met Google TV met een zichzelf opladende afstandsbediening en betere specificaties? Laat het ons weten in de reacties.

Chromecast met Google TV (HD) kopen

Chromecast met Google TV (HD) kopen

De Chromecast met Google TV (HD) is een lichtere variant van de Chromecast met Google TV (4K). Deze HD-versie kan streamen met een 1080p-resolutie en is ook goedkoper. De Chromecast met Google TV (HD) krijgt tevens meer opslag: 4,7 GB tegenover de 4,4 GB bij de 4K-versie. Voor een adviesprijs van 39,99 euro maak je met deze Chromecast van elke televisie een smart tv.

39,99 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk