'Nieuwe Google Pixelbook-Chromebook gespot, dit weten we al'

'Nieuwe Google Pixelbook-Chromebook gespot, dit weten we al'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nieuwe Pixelbook

Met uitzondering van de Google Pixelbook Go die de Pixel Slate opvolgde, liet Google telkens een jaar tussen de lancering van nieuwe, eigen Chrombooks. De Pixelbook Go kwam al meteen het jaar nadat de Pixel Slate op de markt kwam, maar het lijkt erop dat Googles volgende Chromebook opnieuw volgend jaar verschijnt. Chrome Unboxed heeft als eerste de nieuwe Pixelbook ontdekt die als codenaam 'Halvor' heeft. Dat is een verwijzing naar een personage uit de videogamereeks 'Spyro the Dragon'.

Chrome Unboxed weet dat het om een Pixelbook van Google gaat door de aanwezigheid van de Google Assistent-knop in de indeling van het toetsenbord. Tot dusver hebben we zo'n knop enkel gezien bij Pixelbooks, al is het niet officieel bekend of ook Chromebooks van andere fabrikanten zo'n knop mogen gebruiken.

Beelden van het apparaatDe Google Pixelbook Go

Dit weten we

Verder weten we dat de ontwikkeling van de Chromebook nog in een vroege fase is en de details zijn dan ook relatief schaars. Google gebruikt Intels elfde generatie van Tiger Lake-processors. Die chips worden binnenkort aangekondigd, en ze moeten een significante upgrade voorstellen ten opzichte van de 8ste generatie Amber Lake-processors van de Pixelbook Go en Pixel Slate. Daarnaast zijn er maar liefst drie usb-c-poorten, een touchpad en een touchscreen. Opmerkelijk is ook de aanwezigheid van de 3,5 mm audiojack, die in het verleden enkel afwezig bleef bij de Pixel Slate.

Met de schaarse informatie die er nu is, kunnen we voorlopig enkel afleiden dat de aankomende Chromebook eerder lijkt op een high-end model dat vergelijkbaar is met de Pixelbook Go dan op een tablet-design zoals dat van de Pixel Slate. We verwachten de komende maanden nog meer informatie over het apparaat te zien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chromebooks? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk