Nieuwe generatie Gorilla Glass beschermt smartphonecamera's

Nieuwe generatie Gorilla Glass beschermt smartphonecamera's

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Corning heeft zijn nieuwe generatie Gorilla Glass DX en DX+ voorgesteld. Dit keer beschermt met Gorilla Glass DX niet alleen wearables maar ook alle soorten van cameralenzen van telefoons. Belangrijk daarbij is dat het glas wel veel licht doorlaat.

Corning Gorilla Glass DX(+)

We kennen allemaal Corning Gorilla Glass Victus, dat is de laatste generatie van het sterke glas voor smartphoneschermen. Het beschermt telefoons tegen krassen en valschade. Gorilla Glass DX beschermen daarentegen sinds 2018 de schermen van wearables, zoals smartwatches, maar voortaan is de technologie ook klaar om voor smartphonecamera's te worden gebruikt.

Het nieuwe Gorilla Glass DX en Gorilla Glass DX+ moeten de bescherming van Gorilla Glass mogelijk maken voor cameraobjectieven, maar dat bracht uitdagingen met zich mee, dat beweert Corning in een persbericht. De lichtdoorlatendheid van cameralenzen speelt een belangrijke factor, en het bedrijf heeft er voor gezorgd dat zijn glas niet alleen beschermt, maar ook meer licht doorlaat dan het glas wat vandaag voor smartphonecamera's wordt gebruikt.

Als eerste in een Samsung

Fabrikanten gebruiken momenteel een antireflecterende coating voor camera's, maar die laat volgens Corning maar 95 procent van het invallende licht toe. Gorilla Glass DX kan daarentegen 98% van het licht toelaten, maakt het bedrijf zich sterk.

Renders van de vermeende Samsung Galaxy Z Fold 3

Renders van de vermeende Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung zal de eerste fabrikant zijn die van Gorilla Glass DX gebruik zal maken bij zijn telefoons, en mogelijk zien we het glas als eerste op de camera van zijn vouwbare Galaxy Z Fold 3 of Z Flip 3. Beide toestellen worden op 11 augustus voorgesteld tijdens een Unpacked-evenement. Daarna verwachten we dat ook andere merken met Gorilla Glass DX gaan werken.

Gerelateerde artikelen

Corning stelt dat het aantal foto's dat wereldwijd wordt genomen de voorbije jaren is geëxplodeerd. In het jaar 2010 werden wereldwijd 350 miljard foto's gemaakt, maar sindsdien is dat aantal met 1,4 biljoen per jaar toegenomen. De camera speekt voor consumenten een belangrijke rol bij de aankoop van een telefoon, en daarom kon Corning naar eigen zeggen niet anders dan in deze markt te stappen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk